Od tý doby, co jsem se je pořádně naučila, mě jejich příprava fakt moc baví, takže jsem musela vyzkoušet nějakou vánoční příchuť No a jaký jiný než perníčkový?!
Už jste moje makronky taky zkoušeli? Recept na ně najdete zde. Pokud si s nimi nevíte rady, na Instagramu mám celý video návod na opravdu jednoduché makronky, které se vám vždy povedou, tak tam mrkněte, mám ho v sekci reels, nebo stačí ťuknout na tento odkaz.
No ale teď už k receptu. Korpusy zůstavají stejné, jen jsem do nich přidala lžičku kakaa a lžičku perníkového koření + žlutou a růžovou gelovou barvu.
Jako náplň jsem udělala ganache z mléčné čokolády se skořicí a perníkovým kořením, která dělá tyto perníkové makronky ještě lepší!
Na cca 20 makronek budete potřebovat:
•150 g kvalitní mléčné čokolády
•120 g smetany ke šlehání
•30 g másla
•půl lžičky skořice a pernilkového koření
Smetanu s kořením pomalu zahřejeme, mezi tím si pokrájíme čokoládu na malé kousky. Jakmile smetana dosáhne bodu varu, okamžitě ji stáhneme z plotny a horkou přelijeme přes čokoládu. Necháme odstát cca 5 minut. Vlivem horké smetany by se čokoláda měla rozpustit. Nyní začneme směs míchat a vymícháme hladkou a lesklou čokoládovou omáčku. Přidáme máslo a promícháme. Necháme 20 minut vychladnout na lince, poté přesuneme do lednice ztuhnout do takové konzistence, aby se s ní daly plnit makronky, trvá to cca 40 minut. Poté už naplníme jednotlivé kusy a máme hotovo.