• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Perníčkové makronky

22 listopadu, 2022

Od tý doby, co jsem se je pořádně naučila, mě jejich příprava fakt moc baví, takže jsem musela vyzkoušet nějakou vánoční příchuť No a jaký jiný než perníčkový?!
Už jste moje makronky taky zkoušeli? Recept na ně najdete zde. Pokud si s nimi nevíte rady, na Instagramu mám celý video návod na opravdu jednoduché makronky, které se vám vždy povedou, tak tam mrkněte, mám ho v sekci reels, nebo stačí ťuknout na tento odkaz.
No ale teď už k receptu. Korpusy zůstavají stejné, jen jsem do nich přidala lžičku kakaa a lžičku perníkového koření + žlutou a růžovou gelovou barvu.
Jako náplň jsem udělala ganache z mléčné čokolády se skořicí a perníkovým kořením, která dělá tyto perníkové makronky ještě lepší!

Na cca 20 makronek budete potřebovat:

•150 g kvalitní mléčné čokolády

•120 g smetany ke šlehání

•30 g másla

•půl lžičky skořice a pernilkového koření


Smetanu s kořením pomalu zahřejeme, mezi tím si pokrájíme čokoládu na malé kousky. Jakmile smetana dosáhne bodu varu, okamžitě ji stáhneme z plotny a horkou přelijeme přes čokoládu. Necháme odstát cca 5 minut. Vlivem horké smetany by se čokoláda měla rozpustit. Nyní začneme směs míchat a vymícháme hladkou a lesklou čokoládovou omáčku. Přidáme máslo a promícháme. Necháme 20 minut vychladnout na lince, poté přesuneme do lednice ztuhnout do takové konzistence, aby se s ní daly plnit makronky, trvá to cca 40 minut. Poté už naplníme jednotlivé kusy a máme hotovo.

in Čokoládové dezerty, Francouzská, Podzim, Sušenky a drobné dezerty, Vánoce, Základní recepty, Zákusky, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse