Pečení mne fascinovalo odjakživa. Již jako malá jsem pomáhala babičkám a mamce kdykoliv, kdy se něco peklo, a že to bylo často! Mamka má svých pár zaručených receptů, které peče dokola, a vždy se po nich jen zapráší, ten nejlepší rodinný recept najdete i v této knize.
Když jsem začala bydlet sama a přestěhovala se do Prahy, pekla jsem více a více. Neustále jsem si vyhledávala nové informace, četla historii jednotlivých dezertů. Chtěla jsem zkoušet nové věci a postupy, a protože jsem chtěla začít nově vyzkoušené recepty sdílet, začala přemýšlet nad tím, že bych si založila blog, jen jsem se k tomu nemohla stále odhodlat. Dokonce jsem na začátku roku 2018 jeden vytvořila, dlouho mi mé nadšení ale nevydrželo, a já po pár týdnech skončila. V září téhož roku jsem se ale do toho pustila naplno. Netrvalo to dlouho a místo zkoušení receptů jiných jsem začala vytvářet své vlastní díky tomu, co jsem se naučila.
Od té doby jsem toho napekla opravdu hodně a ani vám snad nemusím říkat, kolik z toho letělo rovnou do koše. Je jasné, že nikdo se nenaučí nic hned, a stejné je to s pečením. Trvalo mi opravdu dlouho, než jsem připravila to správné odpalované těsto, kynuté jsem se dokonce naučila až minulý rok! Proto musíte být trpěliví, a pokud se vám něco nepodaří hned, nevzdávat se a zkusit to znovu!
Později se k mé vášni přidalo také focení, které je s blogováním o jídle úzce spojené. Nejvíce mne však baví sdílet mé recepty s fanoušky, vždy mám obrovskou radost, když podle mě někdo peče a ještě větší, když chutná, to je ta největší odměna.
I když jsem toho napekla již hodně, stále mám ráda jednoduché recepty, takové rustikální a domácí, jak já ráda říkám. Pečení má být hlavně zábava a relax, a to musím říct, že pro mne opravdu je. Proto se i svůj blog snažím držet v podobném duchu. Stresu je všude okolo nás spousta a stresovat se při pečení je to poslední, co bych si přála. Nejdůležitější je užít si ten proces!
V současné době působím jako food fotografka, food bloggerka, content creator a především jako tvůrce receptů jak pro svůj osobní blog, tak i pro své klienty. Fotím také produktové fotky, zejména v oblasti jídla a kosmetiky.
V dubnu 2022 mi vyšla má první kuchařka Lžička Cukru Sladké pečení po celý rok, kterou můžete zakoupit téměř ve všech jak internetových, tak i kamenných knihkupectvích, přehled nalezente tapříklad tady na Heuréce.