Passion fruit makronky, marakujové makronky, mučenkové makronky, říkejte jim jak chcete, jsou zkrátka báječné.
Musím uznat, že tyto mi ze všech, co jsem zatím dělala, chutnaly asi úplně nejvíc. Skvělá jemná ganache a navíc passion fruit curd, to je prostě něco!
Další bych viděla kokosové, co vy na to?
Na korpusu mám celé video na mém Instagramu Lžička Cukru, které dosáhlo neuvěřitelného milionu shlédnutí, tak na ně mrkněte tam nebo zde na sepsaný recept. Tato náplň vám vystačí na dva plechy, dělala jsem dávku za 150 g bílků.
Na cca 30-40 kusů budete potřebovat:
- 100 g passion fruit vnitřků – cca 4 kusy
- 75 g cukru
- 3 žloutky
- 40 g másla
Na ganache:
- 80 g smetany ke šlehání
- 160 g kvalitní bílé čokolády
Začneme s přípravou mučenkového krému neboli passion fruit curd. Mučenku rozřízneme napůl i vnitřek vydlabeme. Smícháme s cukrem a žloutky v teplovzdorné míse a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme.
Ve vodní lázni přivedeme k varu a vaříme pár minut, dokud směs nezhoustne do konzistence hustého pudinku. V tuto chvíli stáhneme z plotny a vmícháme máslo. Nyní bychom měli mít hladkou mučenkovou omáčku. Pokud chcete, můžete ji přecedit a zbavit
se tak zrníček, mně tam ale chutnají. Misku přetáhneme potravinovou fólií tak, aby se zcela dotýkala povrchu náplně, to zabrání vytvoření škraloupu. Necháme vychladnout na lince, poté přesuneme do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny či dokud není náplň hustá.
Jakmile já náplň již ztuhlá, připravíme ganache. Smetanu nalijeme do kastrůlku a pomalu zahříváme. Mezi tím si pokrájíme čokoládu na malé kousky a nasypeme do misky. Jakmile se na smetaně objeví bublinky, stáhněte ji z plotny a přelijte přes čokoládu, veškeré kousky by měly být ponořené. Směs necháme stát cca 2 minuty, poté rozmícháme do čokoládové náplně. Necháme vychladnout na lince do té doby, dokud ganache nebude hustá, můžeme si pomoci i lednicí, musíme ji však každých pár minut promíchat. Ztuhlou náplň přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou, druhý sáček naplníme mučenkovým curdem. Po obvodu makronky vždy uděláme kolo čokoládovým krémem, prostředek naplníme mučenkovým curdem, přiklopíme a je hotovo.