
Pokud nevíte jak na korpusy, tak koukněte na můj recept na ty nejjednodušší makronky, kde se dozvíte vše, co potřebujete znát a už se s nima nikdy nebudete trápit. Na Instagramu mám taky video, kde vše uvidíte ještě lépe! 🙂
Docílit u makronek bílé barvy není úplně lehké, tak se s tím zbytečně netrapte. Já přidala trochu modrého barviva, abych neutralizovala tón, tu modrou mi ale zase chytly až moc, tak byly nějaké kousky takové více mint barvy. 😀
Na jeden plech makronek (cca 15-20 kusů) potřebujete:
- 70 g kokosového mléka v plechovce – tuhé části
- 100 g bílé čokolády
- 50 g sušeného kokosu
- Další kokos na obalení
Jakmile máte připravené makronky, připravte náplň. Bílou čokoládu pokrájejte na malé kousky a nasypte do misky, kokosové mléko přendejte do kastrůlku a pomalu zahřívejte. Jakmile se na něm objeví první bublinky, ihned ho stáhněte z plotny a nalijte na čokoládu. Nechte odstát cca minutu, čokoláda by se vlivem horkého kokosového mléka měla rozpustit. Rozmíchejte do hladké a husté čokoládové omáčky. Přisypte kokos a zamíchejte. Nechte chvilku ztuhnout, aby se vám s polevou lépe pracovalo. Na plnění by měla ganache být tak hustá, že bude držet tvar, ale zároveň se na makronce lehce rozjede.
Naplňte jednotlivé makronky, slepte a jejich spoj s náplní obalte v kokosu. Nechte pár hodin rozležet.

