• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Kokosové makronky

18 dubna, 2023

Pokud nevíte jak na korpusy, tak koukněte na můj recept na ty nejjednodušší makronky, kde se dozvíte vše, co potřebujete znát a už se s nima nikdy nebudete trápit. Na Instagramu mám taky video, kde vše uvidíte ještě lépe! 🙂

Docílit u makronek bílé barvy není úplně lehké, tak se s tím zbytečně netrapte. Já přidala trochu modrého barviva, abych neutralizovala tón, tu modrou mi ale zase chytly až moc, tak byly nějaké kousky takové více mint barvy. 😀

Na jeden plech makronek (cca 15-20 kusů) potřebujete:

  • 70 g kokosového mléka v plechovce – tuhé části
  • 100 g bílé čokolády
  • 50 g sušeného kokosu
  • Další kokos na obalení

Jakmile máte připravené makronky, připravte náplň. Bílou čokoládu pokrájejte na malé kousky a nasypte do misky, kokosové mléko přendejte do kastrůlku a pomalu zahřívejte. Jakmile se na něm objeví první bublinky, ihned ho stáhněte z plotny a nalijte na čokoládu. Nechte odstát cca minutu, čokoláda by se vlivem horkého kokosového mléka měla rozpustit. Rozmíchejte do hladké a husté čokoládové omáčky. Přisypte kokos a zamíchejte. Nechte chvilku ztuhnout, aby se vám s polevou lépe pracovalo. Na plnění by měla ganache být tak hustá, že bude držet tvar, ale zároveň se na makronce lehce rozjede.

Naplňte jednotlivé makronky, slepte a jejich spoj s náplní obalte v kokosu. Nechte pár hodin rozležet. 

in Francouzská, Ořechy a karamel, Sušenky a drobné dezerty, Zákusky # kokos, makronky

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse