ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ

Mám tu pro vás další recept ve spolupráci s eshopem 4cook, tentokrát to bude tento extra čokoládový koláč, který vám jistě vezme dech. Doporučuji ho všem čokomilům, je tak jemný a vláčný, fakt jsem se do něj zamilovala! Minulý týden jsem pro vás připravila podrobný návod na křehké těsto, tak bylo na čase vymyslet i nějakou náplň a určitě to není poslední, kterou jsem připravovala. Přiznám se, že jsem koláče nikdy neměla v oblibě, ale po tom, co jsem to křehké těsto opravdu vychytala, můžu koláče pořád! A už pro vás chystám další recepty! To bude ale ještě chvíli trvat, takže teď zatím můžete vyzkoušet tuto čokoládovou bombu a nebojte, opravdu jsem se nepřepsala v množství čokolády 😀

Na recept budete potřebovat toto základní těsto:

  • 1 upečený křehký korpus
  • 370 g mléčné čokolády
  • 470 g smetany ke šlehání
  • 80 g másla
  • 120 g hořké čokolády

+ 150 ml vyšlehané šlehačky a kakao na posypání

Smetanu společně s máslem pomalu přivedeme k varu. Mezi tím si nakrájíme čokolády na menši kousky a přesuneme je do žáruvzdorné mísy. Když se smetana začne vařit, nalijeme ji na pokrájenou čokoládu a necháme dvě minuty odstát. Po dvou minutách smetanu s čokoládou rozmícháme, dokud nám nevznikne hladká a celkem hustá čokoládová omáčka. Tuto extrémně čokoládou směs nalijeme na korpus a přesuneme alespoň na 3 hodiny vychladit do lednice. Že je koláč ztuhlý poznáme tak, že čokoládový povrch bude již ztuhlý. Poté koláč ozdobíme šlehačkou a posypeme kakaem.