• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Kuře v hořčičné omáčce

27 května, 2024

Kuře v sametové hořčičné omáčce.

Podobná jídla mám moc ráda, připomíná mi to moje i vaše oblíbené marry me chicken, které je na podobném principu. Tahle omáčka je ovoněná hořčicí a tymiánem a lehce nasládlá po cibuli, no je zkrátka skvělá, co si budeme povídat. Recept si určitě nezapomeňte uložit!

Na 4 porce potřebujete:

  • 300 g kuřecího vývaru
  • 200 g bílého vína
  • 120 g smetany ke šlehání
  • 4 kuřecí prsa
  • střední cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • lžičku a půl zeleninové kořenící pasty Podravka Natur
  • 3 lžičky hořčice
  • sůl a pepř
  • lžičku a půl hladké mouky
  • lžičku bazalkové kořenící pasty Podravka Natur
  • 3 snítky tymiánu
  • 4 lžíce oleje

Kuře osolte a opepřete. Rozpalte na plotně větší kastrol, jakmile je horký, přidejte 2 lžíce oleje a kuřecí prsa. Z obou stran je opečte do zlatova, trvá to několik minut. Kuře nemusí výt hotové, bude se dále dusit v omáčce. Mezi tím cibuli pokrájejte na půl kolečka a česnek na tenké plátky. Opečené kuře odeberte z hrnce, přidejte další dvě lžíce oleje a pokrájenou cibuli.  Za občasného promíchání nechte zesklovatět, následně přidejte česnek a také ho opečte. Jakmile je cibule i česnek hotový, přidejte do hrnce víno, a přiveďte k varu. Nechte vyvařit 3 minuty, následně přilijte vývar, hořčici, tymián a zeleninovou kořenící pastu Podravka Natur, osolte a opepřete. Promíchejte a vraťte do hrnce kuřecí prsa. Kuře nechte pod pokličkou dusit v omáčce dalších 20 minut, v polovině prsa obraťte.

Jakmile je kuřecí maso hotové, opět ho odeberte z hrnce. Odeberte jednu naběračku omáčky, přidejte do ní mouku a řádně promíchejte. Směs vraťte do hrnce, promíchejte a opět přiveďte k varu. Nechte provařit 4 minuty, následně přilijte smetanu a promíchejte do hladké konzistence. Vraťte kuře do hrnce, zahřejte a případně ještě vařte dle potřeby, dokud omáčka nemá sametovou a hustou konzistenci. Pokud je až moc hustá, přilijte trochu vývaru či vody.

Podávejte s pečenými brambory, rýží nebo s čímkoliv, co máte rádi.

in Francouzská, Slané

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse