• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

CRÈME CARAMEL

22 ledna, 2020

Recept na crème caramel jsem vám slibovala už ve stories a podle reakcí jste se na něj dost těšili, tak tady je🤣😍 je to vlastně crème brûlée obrácené vzhůru nohama, ale ten karamel tam je prostě skvělej! 🍮🍮Miluju všechny krémový dezerty, takže bylo jasný, že budu milovat i tento! Tak co? Vyzkouší ho někdo?😍

Na 6 porcí budete potřebovat:

Na karamel:

půl hrnku cukru

3 lžíce vody

Na krém:

60 g cukru

300 ml smetany ke šlehání

150 ml mléka

1 vanilkový lusk či lžička vanilkové pasty

1 vajíčko + 4 žloutky

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 a připravíme hlubší pekáček a zapékací misky lehce vymazané olejem. Nejprve si připravíme karamel. Do pánve nasypeme cukr a na mírném ohni ho necháme rozpustit a zhnědnout, pak hned odstavíme z plotny. Poté přidáme 3 lžíce vody a mícháme, dokud se nespojí s karamelem, pokud s tím máme problém, můžeme karamel ještě lehce přihřát🍮Nakonec ho nalijeme do připravených misek a dáme prozatím stranou. Smetanu společně s mlékem a vanilkovou pastou či luskem a vyškrábanými semínky pomalu zahříváme. Mezi tím si v jiné míse lehce vidličkou prošleháme vajíčko společně s žloutky a cukrem. Když se smetanová směs začne vařit, pomaluji ji za stále šlehání nalijeme k připraveným žloutkům a mícháme, dokud se obě směsi zcela nespojí.😊 Směs ještě přecedíme přes sítko a nalijeme do připravených formiček. Pečeme v hlubším pekáčku s vodou 40 minut. Krém by měl být lehce zlatý. Vyndáme z trouby a vody a necháme zcela vychladnout. Přesuneme do lednice a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout😊 před podáváním krém uvolníme po stranách formičky a krém společně s karamelem překlopíme na talířek😍

in Francouzská, Jaro, Léto, Ořechy a karamel, Ostatní dezerty, Podzim, Zákusky, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse