• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ

20 března, 2020

Mám tu pro vás další recept ve spolupráci s eshopem 4cook, tentokrát to bude tento extra čokoládový koláč, který vám jistě vezme dech. Doporučuji ho všem čokomilům, je tak jemný a vláčný, fakt jsem se do něj zamilovala! Minulý týden jsem pro vás připravila podrobný návod na křehké těsto, tak bylo na čase vymyslet i nějakou náplň a určitě to není poslední, kterou jsem připravovala. Přiznám se, že jsem koláče nikdy neměla v oblibě, ale po tom, co jsem to křehké těsto opravdu vychytala, můžu koláče pořád! A už pro vás chystám další recepty! To bude ale ještě chvíli trvat, takže teď zatím můžete vyzkoušet tuto čokoládovou bombu a nebojte, opravdu jsem se nepřepsala v množství čokolády 😀

Na recept budete potřebovat toto základní těsto:

ZÁKLADNÍ KOLÁČOVÉ TĚSTO
  • 1 upečený křehký korpus
  • 370 g mléčné čokolády
  • 470 g smetany ke šlehání
  • 80 g másla
  • 120 g hořké čokolády

+ 150 ml vyšlehané šlehačky a kakao na posypání

Smetanu společně s máslem pomalu přivedeme k varu. Mezi tím si nakrájíme čokolády na menši kousky a přesuneme je do žáruvzdorné mísy. Když se smetana začne vařit, nalijeme ji na pokrájenou čokoládu a necháme dvě minuty odstát. Po dvou minutách smetanu s čokoládou rozmícháme, dokud nám nevznikne hladká a celkem hustá čokoládová omáčka. Tuto extrémně čokoládou směs nalijeme na korpus a přesuneme alespoň na 3 hodiny vychladit do lednice. Že je koláč ztuhlý poznáme tak, že čokoládový povrch bude již ztuhlý. Poté koláč ozdobíme šlehačkou a posypeme kakaem.

in Čokoládové dezerty, Dorty a koláče, Podzim, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse