MRKVOVÉ CUPCAKY

Čas přípravy: 2 hodiny

Suroviny na 12 cupcaků:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 vajíčka
  • lžička jedlé sody
  • 130 ml slunečnicového oleje
  • lžička skořice
  • 150 g nahrubo nastrouhané mrkve
  • špetka soli
  • hrst vlašských ořechů

Na krém:

  • 50 g másla
  • 240 g sýru Philadelphia
  • hrnek a půl moučkového cukru

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180. Formu si vymažeme olejem nebo použijeme košíčky na muffiny. V míse smícháme mouku, sodu, sůl a skořici. V jiné míse smícháme olej, cukr a vajíčka a lehce prošleháme. Nyní pomalu po částech přidáváme suché ingredience, dokud nám nevznikne hladké těsto. Pokud je směs moc hustá, můžeme přilít ještě trochu mléka. Nakonec pomeleme či rozmixujeme vlašské oříšky a přidáme je společně s nastrouhanou mrkví do těsta. To poté rovnoměrně rozdělíme do muffinových košíčků a pečeme v předehřáté troubě 35 až 45 minut. Muffiny před vytažením z trouby zkusíme ještě raději párátkem, to by mělo po vytažení být zcela suché. Muffiny necháme chvilku vychladnout ve formě, poté je přesuneme na mřížku. Když jsou zcela vychladlé, vrhneme se na krém. Studené máslo šleháme ručním šlehačem 2 minuty, poté přidáme smetanový sýr a šleháme, dokud se s máslem nespojí. Nakonec přidáme moučkový cukr a opět šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém. Nakonec krém přesuneme do zdobícího sáčku a cupcaky ozdobíme, můžeme je ještě posypat nasekanými oříšky a skořicí.