BRAMBOROVÉ NOKY

Přišlo mi pár dotazů na domácí bramborové noky, tak tu mám pro vás recept😍 dělala jsem je s rajčatovou omáčkou z toho, co jsem měla zrovna po ruce a neskromně musím říci, že to byla nejlepší rajčatová omáčka, kterou jsem kdy jedla 😂😍 recept na ní přidám zítra, tak se těšte😉

Suroviny na 6 porcí:

• 1 kg brambor

• 1 šťastné vajíčko

• 300 g hladké mouky

• sůl podle chuti

• trochu hrubé mouky

Postup:

Brambory si uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme. Necháme je chvilku vychladnout a poté je nastrouháme najemno. Brambory osolíme, rozklepneme do nich jedno vajíčko a přidáme trochu mouky. Těsto lehce prohněteme, aby se vajíčko i sůl dostali všude😉 přidáme zbytek mouky a lehce a rychle prohněteme rukama. Těsto má být nelepivé a pevné, ale stále měkké. Linku si pomoučníme hrubou moukou a vyválíme z těsta dlouhé šišky asi 2 cm silné😊. Ty pak nožem rozkrájíme na jednotlivé noky. Pak si každý nok vezmu, vidličkou ho zakulatím a udělám na něm takové rýhy – tedy jen z estetických důvodů, můžete je nechat i jen pokrájené. Noky pak vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch – mělo by to být tak do 3 minutek😉 Dobrou chuť!😍