• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

VANILKOVÁ ZMRZLINA

5 ledna, 2019

Víte, co je lepší než samotné brownies? Brownies se zmrzlinou! A když je ta zmrzka domácí, tak to je teprve dobrota😍sice už je léto nenávratně pryč, ale kombinaci teplého dezertu se zmrzlinou prostě miluju💛 máte rádi toto duo?😉 nebo můžete zkusit zmrzlinové sendviče, ty jsou taky supr!

Suroviny:

• 0,5 l mléka

• 0,5 l smetany ke šlehání – čím více procent, tím líp!

• 8 žloutků

• lžička vanilkového extraktu

• vanilkový lusk či lžíce vanilkové pasty

• 160 g cukru krupice

• 2 lžíce Amaretta

Postup:

Do rendlíku vlejeme smatanu, mléko a vyškrábaný vanilkový lusk (lusk i semínka) či pastu a pomalu zahříváme. Přivedeme k varu, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Pokud vaříme s luskem, nyní ho vyndáme. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé směsy. A pomalu vmícháme do smetany s mlékem a přidáme Amaretto. Celou směs ještě přecedíme přes sítko, které zachytí zbytky žloutků či lusku. Dáme zpět na plotnu a pomalu zahříváme na co nejmenším plameni asi 15 minut, dokud směs nezhoustne. Poté vlijeme do formy – já používám formu na chlebíček, můžete ale použít obyčejnou mísu. Přetáhneme potravinářskou fólií a necháme na lince vychladnout alespoň 30 minut. Poté přesuneme do ledničky na 2 hodiny. Po dvou hodinách přesuneme do mrazáku. Nyní je nutné zmrzlinu vždy jednou za čas prošlehat. Doporučuji tak jednou za 3 až 4 hodiny, aby se ve zmrzlině neutvořily krystalky. Prošlehám ji celkem 3, než zcela zmrzne. A je hotovo!💛

in Léto, Ostatní dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse