Všem milovníkům čokolády doporučuji vyzkoušet💕
Suroviny na 15 kousků:
• 120ml vysokoprocentní šlehačky
• 200g mléčné čokolády @lindtcz_sk 65 %
• špetka soli
• lžíce másla
+ kakao a oříšky na obalení
Postup:
Čokoládu nasekáme na kousky. Smetanu nalijeme do kastrůlku a pomalu zahříváme. Až dosáhne bodu varu, sundáme z plotny, přidáme máslo a sůl a nalijeme ji přímo do misky s nalámanou hořkou čokoládu, nacháme 5 minut stát. Po 5 minutách mícháme, dokud se čokoláda uplně nerozpustí. Bude to možná chvilku trvat, ale nebojte, rozpustí se! Když je směs uplně hladká, přesuneme ji do lednice a necháme odpočinout alespoň dvě hodiny. Po dvou hodinách by měla být směs už tuhá a budou se z ní dát tvořit kuličky. Já si nasekala na prkýnku lískový oříšky a vysypala trochu kakaa, lžičkou jsem nabrala trochu směsi, trochu ji namočila v kakau, aby se tolik nelepila😊 poté jsem ji dala do připravených nasekaných oříšků na prkýnku a válela ji v nich, dokud se celá neobalila😉 a je hotovo! Je potřeba je skladovat v lednici, vždy je ale vyndejte 30 minutek před podáváním😊