• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

TIKKA MASALA

5 ledna, 2019

Slíbený receptík na Chicken Tikka Masalu je tady💛

Suroviny na 4 porce:

Na marinádu:

· 600 g kuřecího masa (nejlepší je stehenní)

· 200 g řeckého jogurtu

· 6 stroužků česneku – prolisovaných

· 1 lžička zázvoru

· 1 lžička koření garam masala.

· 1 lžička soli, kmínu, mletého koriandru a sladké papriky .

· 1 lžička oleje

· špetka kajenského pepře .

· špetka pepře

· 2 lžičky citronové šťávy

Na omáčku:

· lžíce oleje

· 2 lžičky kurkumy

· 1 lžička garam masala

· 2 lžíce mletého koriandru

· 1 lžička kmínu

· špetka kardamomu a kajenského pepře

• 2 lžíce másla + ještě dvě lžíce

· 1 pokrájená cibule

· palec velký kus zázvoru – nakrájený najemno

• 6 stroužků česneku

· 1 červená paprika

· 600 ml rajčatové passaty

· půl litru vody

· 1 lžička cukru

· 100ml smetany

Postup:

Nejprve si připravíme marinádu. Spícháme všechno koření s jogurtem, poté přidáme nakrájené maso na velké kostky. Vše dobře promícháme a necháme v lednici přes noc odpočívat. Druhý den maso po jednotlivých kouskách prudce osmažíme i s marinádou, na jednotlivých kouscích by se měla utvořit hezká krustička. Po čtyřech minutách obracíme. Nevadí, že maso není dodělané, bude se ještě vařit v omáčce. Maso poté přendáme do misky a necháme odležet. Nyní si vezmeme kastrůlek a na slabém ohni pomalu zahříváme olej a dvě lžíce másla. Když je máslo rozpuštěné, přidáme cibuli, zázvor a sůl. Nyní přidáme česnek a na kousky nakrájenou papriku, necháme opékat tak 3 minuty. Nyní přidáme všechno koření. Mícháme, dokud se celá směs nespojí. Po pár minutách přidáme passatu a vodu. Přivedeme k varu a pomalu vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Odstavíme z plotny a omáčku rozmixujeme (já používám tyčový mixér) dohladka. Vrátíme zpět na plotnu, přidáme smetanu, zbývající máslo, cukr a kuře i se šťávou, kterou nám pustilo. Vaříme do té doby, než není kuře zcela hotové. Podáváme s rýží (já si teď oblíbila červenou) či s plackou naan a koriandrem.

Tak dobrou chuť!💛💛

in Podzim, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse