• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Těstoviny z jedné pánve

3 prosince, 2023

Extrémně jednoduché těstoviny z jedné pánve.

Takové rychlé recepty mám nejradši, navíc z jedné pánve a skoro bez práce, no tak to má být! Těstoviny mají rajčatový základ, spoustu bylinek, skvěle je taky doplní tuňák v olivovém oleji Calvo, který má teď nové praktické balení Easy flip. Tuňáka stačí nově jen otevřít a vyklopit přímo do salátu či třeba právě těstovin, nemusíte již používat vidličku. Navíc je až do 26. 11 v akci v globusu, tak tam po něm mrkněte.

Na dvě porce potřebujete:

  • 1 menší cibuli
  • 400 g rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2x tuňák Calvo v olivovém oleji
  • 30 g parmazánu
  • 160 g sušených těstovin
  • hrst čerstvé bazalky
  • hrst rukoly
  • sůl a pepř

Rajčata omyjte a nakrájejte na půlky, cibuli nadrobno a česnek na tenké plátky. V pánvi rozpalte olej, jakmile je horký, přidejte cibuli a pomalu opékejte, dokud není lehce zlatavá, následně přidejte česnek a opečte ho dozlatova.  Přidejte pokrájená rajčata a pár minut zahřívejte, dokud nezměknou. Do pánve nasypte těstoviny a přilijte vodu, přiveďte k varu a vařte dle návodu na obalu těstovin do al dente. Během vaření by se měla vody vybařit, pokud se již vypařila a těstoviny jsou stále tvrdé, přilijte další trochu.

K hotovým těstovinám přidejte tuňáka Calvo a parmazán a dochuťte solí a pepřem. Na závěr přidejte pokrájenou bazalku a rukolu a můžete podávat. Dobrou chuť!

in Italská, Slané

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse