Extrémně jednoduché těstoviny z jedné pánve.
Takové rychlé recepty mám nejradši, navíc z jedné pánve a skoro bez práce, no tak to má být! Těstoviny mají rajčatový základ, spoustu bylinek, skvěle je taky doplní tuňák v olivovém oleji Calvo, který má teď nové praktické balení Easy flip. Tuňáka stačí nově jen otevřít a vyklopit přímo do salátu či třeba právě těstovin, nemusíte již používat vidličku. Navíc je až do 26. 11 v akci v globusu, tak tam po něm mrkněte.
Na dvě porce potřebujete:
- 1 menší cibuli
- 400 g rajčat
- 3 stroužky česneku
- 400 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2x tuňák Calvo v olivovém oleji
- 30 g parmazánu
- 160 g sušených těstovin
- hrst čerstvé bazalky
- hrst rukoly
- sůl a pepř
Rajčata omyjte a nakrájejte na půlky, cibuli nadrobno a česnek na tenké plátky. V pánvi rozpalte olej, jakmile je horký, přidejte cibuli a pomalu opékejte, dokud není lehce zlatavá, následně přidejte česnek a opečte ho dozlatova. Přidejte pokrájená rajčata a pár minut zahřívejte, dokud nezměknou. Do pánve nasypte těstoviny a přilijte vodu, přiveďte k varu a vařte dle návodu na obalu těstovin do al dente. Během vaření by se měla vody vybařit, pokud se již vypařila a těstoviny jsou stále tvrdé, přilijte další trochu.
K hotovým těstovinám přidejte tuňáka Calvo a parmazán a dochuťte solí a pepřem. Na závěr přidejte pokrájenou bazalku a rukolu a můžete podávat. Dobrou chuť!