• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

TAPIOKOVÝ PUDING

3 srpna, 2020

Dalším recept ve spolupráci s eshopem 4cook, kde najdete třeba tyto krásný skleničky, je tenhle kokosový tapiokový puding! Mají tam skla opravdu spoustu, na pivo, šampus, na koktejly nebo třeba na whisky, nejvíce jim ale samozřejmě sluší skleničkové dezerty!

S tapiokovým pudingem jsem popravdě docela dlouho bojovala, pořád jsem nemohla přijít na tu správnou konzistenci. Přišla jsem na to, že mi daleko víc vyhovuje tapioku dlouho nenamáčet, ale raději ji vařit dýl a používat více mléka 😊 S obyčejným mlékem jsem ji popravdě nikdy nezkoušela, hrozně mi totiž chutná ta kombinace s kokosem! Zkoušeli jsem už tenhle dezert?

Na dvě porce budete potřebovat:

  • 50 g krupicového cukru
  • 60 g tapiokových perel
  • 600 g kokosového mléka
  • Lžíce strouhaného kokosu
  • 160 g mražených malin

Mléko nalijeme do hrnce, přidáme tapiokové perly a necháme 20 minut namočené. Po 20 minutách přidáme 40 g cukru a kokos a pomalu za stálého míchání zahříváme. Přivedeme k varu a pomalu na mírném ohni vaříme do zhoustnutí, mělo by to trvat okolo 10 minut. Tapiokové perly by měly být průhledné. V tuto chvíli odstavíme z plotny, necháme v hrnci lehce vychladnout a poté přelijeme do připravených pohárků. Mezi tím si ve druhém hrnci smícháme mražené maliny se zbylými 10 g cukru a lehce je povaříme, aby pustily šťávu. Maliny přelijeme přes tapiokový puding a necháme v lednici vychladnout alespoň 3 hodiny.

in Ostatní dezerty, Ovocné dezerty, Snídaně

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse