• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

TA NEJLEPŠÍ RAJČATOVÁ OMÁČKA

5 ledna, 2019

Recept na tu nejlepší rajčatovou omáčku je tu😉 skvěle se hodí hlavně k nokům😍

Suroviny na 2 porce:

• 1 větvička čerstvé bazalky + 1 pokrájená hrst

• 2 větvičky čerstvého rozmarýnu

• 1 větvička hladkolisté petrželky

• lžička oregána

• cibule

• 4 stroužky česneku

• plechovka loupaných krájených rajčat

• 120 ml smetany ke šlehání

• 2 balení mozzarelly (takže asi 250 gramů) . . . . ..

• 50 g parmezánu

• sůl a pepř

Postup:

Čerstvé bylinky si umyjeme a osušíme. Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme bazalku, rozmarýn a petrželku. Bylinky nekrájíme😉 Chvilku je smažíme, tak dostane olej pořádnou chuť😉 mezi tím si nakrájíme cibuli a česnek. Asi po 5 minutách bylinky z pánve vyndáme a vyhodíme. Místo nich přisypeme cibuli s česnekem, počkáme, až lehce zezlátnou a poté do pánve nalijeme plechovku rajčat. Do půlky plechovky ještě naliju vodu a přidám k rajčatům ☺️ nyní snížíme plamen, osolíme a opepříme, přidáme lžičku oregána, hrst pokrájené bazalky a vaříme tak alespoň hodinku, klidně i dvě, dokud omáčka nezhoustne. Občas promícháme, pokud je až moc hustá, přilijeme ještě trošku vody😊 když má už správnou konzistenci, přilijeme smetanu. Chvilku jestě povaříme, potom přidáme na kousky natrhanou mozzarellu a parmezán. Sýr by se měl krásně rozpustit 🤤 poté přidáme noky a podáváme na talíře. Nakonec posypeme ještě trochou parmezánu a trochou bazalky😍

in Podzim, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse