Recept na tu nejlepší rajčatovou omáčku je tu😉 skvěle se hodí hlavně k nokům😍
Suroviny na 2 porce:
• 1 větvička čerstvé bazalky + 1 pokrájená hrst
• 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
• 1 větvička hladkolisté petrželky
• lžička oregána
• cibule
• 4 stroužky česneku
• plechovka loupaných krájených rajčat
• 120 ml smetany ke šlehání
• 2 balení mozzarelly (takže asi 250 gramů) . . . . ..
• 50 g parmezánu
• sůl a pepř
Postup:
Čerstvé bylinky si umyjeme a osušíme. Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme bazalku, rozmarýn a petrželku. Bylinky nekrájíme😉 Chvilku je smažíme, tak dostane olej pořádnou chuť😉 mezi tím si nakrájíme cibuli a česnek. Asi po 5 minutách bylinky z pánve vyndáme a vyhodíme. Místo nich přisypeme cibuli s česnekem, počkáme, až lehce zezlátnou a poté do pánve nalijeme plechovku rajčat. Do půlky plechovky ještě naliju vodu a přidám k rajčatům ☺️ nyní snížíme plamen, osolíme a opepříme, přidáme lžičku oregána, hrst pokrájené bazalky a vaříme tak alespoň hodinku, klidně i dvě, dokud omáčka nezhoustne. Občas promícháme, pokud je až moc hustá, přilijeme ještě trošku vody😊 když má už správnou konzistenci, přilijeme smetanu. Chvilku jestě povaříme, potom přidáme na kousky natrhanou mozzarellu a parmezán. Sýr by se měl krásně rozpustit 🤤 poté přidáme noky a podáváme na talíře. Nakonec posypeme ještě trochou parmezánu a trochou bazalky😍