• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

SKOŘICOVÁ BUCHTA

22 ledna, 2020

Přiznám se, že jsem v poslední době celkem líná přidávat věci na blog😢 ale pečení a focení se snažím věnovat furt! A taky mi přijde, že když rovnou vidíte recept tu, spíš se na něj kouknete a třeba ho i zkusíte😊🙈 tohle je recept na takovou řekněme buchtu alá skořicoví šneci – takže když se vám nechce dělat kynutý těsto, tohle je ideál! Takže první podzimní recept je tu🍂🍁🥰 a tenhle rok jich bude hodně!

Suroviny na jeden pekáček 20×30:

200 g másla

1 a půl hrnku zakysané smetany či jogurtu

1 hrnek cukru krupice

1 a půl hrnek třtinového cukru

4 vajíčka

3 hrnky celozrnné mouky

Špetka soli

1 lžička práku do pečiva

1 lžička jedlé sody

1 lžíce skořice

Na polevu:

1/2 hrnku čerstvého sýra – např lučina

1/2 hrnku cukru moučky

3 lžíce mléka

Kapka vanilkového extraktu

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 a plech vyložíme pečícím papírem. Ve velké míse lehce vyšleháme máslo s věskerým krupicovým cukrem a polovinou třtinového cukru, poté přidáme vajíčka a zašleháme je do másla. Nejlépe se to dělá v robotu 😊 poté přidáváme střídavě mouku a zakysanou smetanu, dokud nám nevznikne hladké těsto. Nekonec přidame kypřící prášek a sodu. Zbylý třtinový cukr smícháme se skořicí a dáme protazím stranou.

Polovinu těsta nalijeme do pekáčku a poprášíme jí polovinou cukru se skořicí. Nalijeme druhou půlkou a opět poprášíme skořicovým cukrem. Poté zabodneme nůž do těsta a vytvoříme v něm takové cestičky (mramorování), aby se skořicový cukr dostal všude. Pěčeme v předehřáte troubě 45 minut nebo do zlatova, ještě vyzkoušíme párátkem😉 poté necháme zcale vychladnout. Mezi tím si uděláme polevu. Lučinu smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem a mlékem, polevu nakonec nalijeme na vychladnutý koláč a necháme ztuhnout😍

in Buchty a bábovky, Dorty a koláče, Ostatní dezerty, Podzim

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse