Další recept na zákusek je konečně tu😭 vím, že jsem to slibovala, ale nějak mi to teď prostě nevychází, ale vše bude, slibuju! Minimálně špičky, kremrole, punčáky, větrníky, věnečky a laskonky, fakt❤️ Jen mi dejte trochu času😂 a moc děkuji za reakce na pavlovu😍 příští týden snad sepíšu recept. Rakvičky jsem nikdy moc nemusela, ale tyhle? Ty byly tak skvělý! Dělala jsem je 4x, abych to vychytala, tak tady je konečně recept! Je jednoduchý, jen je potřeba fakt dát pozor na ty teploty a časy😄každá trouba je jiná, takže je budete muset možná lehce vychytat, ale budu doufat, že se vám povedou❤️ Budete potřebovat taky speciální formičky, které koupíte za pár korun v domácích potřebách😊 nebo je můžete zkusit třeba i do muffinových košíčků😊
Na 20 rakviček budete potřebovat:
❤️ 5 žloutků
❤️ 1 vajíčko
❤️ 250 g moučkového cukru
❤️ Lžička vanilkové pasty nebo 1 vanilkový lusk
❤️ Šlehačka k podávání
Formičky si vymažeme tenkou vrstvou másla a předehřejeme si troubu na 140. Všechny suroviny vyšleháme do husté světlé pěny, trvá to tak 15 minut s ručním šlehačem. Směs je nejlepší lít do formiček pomocí cukrářského sáčku, můžete použít i lžičku. Směs by se měla po formičce sama rozlít a utvořit hladký povrch. Každou formičku naplníme tak za dvou třetin. Dáme do trouby a pečeme na 140 dokud krásně nevyběhnou, trvá to okolo 5 minut. Troubu ale hlavně neotevíráme, poté necháme dopéct, dokud lehce nezhnědnou, trvá to asi dalších 10-15 minut. Je možné, že se vám poprvé nepovedou, ale pak už čas určitě vychytáte😊 když je vyndáte brzo, je možné, že spadnou či budou nedopečené, pokud vás zlobí trouba (jako občas mě) a sníží vám teplotu, tak taky spadnou😂 zní to složitě, ale není to žádná věda❤️ Hlavně aby lehce zrůžovely! Po upečení necháme lehce vychladnout a poté vyklepneme z formiček. Rakvičky by měly být krásně lesklé, duté a nežvýkavé! Před podáváním ještě ozdobíme šlehačkou. .