• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Kuchařka
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Podle druhu
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Spolupracuj se mnou
  • o mně
  • kontakt
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný sladkých receptů

Plněné ořechy

6 prosince, 2022

Plněné rumové ořechy jsou u nás již klasikou. Má mamka je dělá od doby, co si pamatuju, a když jsem byla malá, potřily dokonce k mým nejoblíbenějším druhům.

Na cca 20 kusů potřebujete:

● 200 g hladké mouky
● 120 g másla
● 100 g moučkového cukru
● 1 žloutek
● 2 lžíce kakaa
● 130 g mletých vlašských ořechů


Na krém:


● 100 g povoleného másla
● 30 g moučkového cukru

● 50 g mletých vlašských ořechů
● 3 lžíce rumu (může být i více)


Z veškerých surovin vypracujeme hladké hutné těsto, poté ho necháme chvilku odpočinout v lednici. Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a plníme formičky na ořechy tenčí vrstvou až do krajů. Uprostřed uděláme důlek prstem, ořechy v troubě nabudou. Pečeme v předehřáté troubě cca 8-10 minut, poté je vyndáme, necháme krátkou chvilku vychladnout, a ještě horké vyklápneme lehkým bouchnutím o linku z formiček. Pokud nám kus ořechu zůstal ve formičce, nejsou ořechy ještě dopečené. Když jsou ořechy již vychladlé, můžeme je začít plnit krémem. Změklé máslo šleháme cca 5 minut, dokud nenabude na objemu. Nakonec přidáme cukr, mleté ořechy a rum a zašleháme do krému. Pomocí cukrářského sáčku či pouze nožem plníme jednotlivé ořechy tak, aby byl krém po slepení vidět, a necháme proležet alespoň 2 dny. V chladu naplněné vydží cca 2 týdny.

in Česká, Ořechy a karamel, Sušenky a drobné dezerty, Uncategorized, Vánoce

Instagram

Můžete mě sledovat také na Instagramu
2022 © Lžička Cukru
made by soulmuse