• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

PERNÍKOVÁ BÁBOVKA S HRUŠKAMI

20 ledna, 2019

Už pár dní Vám slibuji recept na tuhle skvělou perníkovou bábovku, ale nemohla jsem se k tomu nějak dokopat☹ Poslední dobou jsem nějaká hrozně líná, mám spoustu věcí na práci, ale hlavně už konečně musím začít s bakalářkou, přemlouvám se k tomu až díl jak měsíc, tak mi držte palce, ať konečně už začnu! 😀

Jinak tato krásná forma na bábovku je od značky Nordic Ware, dostala jsem ji od Viléma k Vánocům 😊 je to ale ta menší velikost, má jen 1,4 litru, takže pokud máte klasickou velkou formu, udělejte těsta více 😉 a jestli tuhle firmu neznáte, určitě na ty formy mrkněte, jsou nádherný!

Perníková bábovka s hruškami:

  • 250g hladké mouky
  • 120g cukru
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 šťastné vajíčko
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce kakaa
  • dvě lžičky perníkového koření
  • 3 hrušky

+ 100g hořké čokolády a lyofilizované jahody

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 a formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Hrušky oloupeme, odřízneme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Poté hrušky přesuneme do kastrůlku, přidáme lžíci cukru a pomalu zahříváme. Necháme je lehce povolit a zkaramelizovat, poté odstavíme z plotny a dáme stranou. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, kakao a perníkové koření. Poté ve velké sklenici či v misce smícháme suroviny tekuté – tedy mléko, olej, med a vajíčko, vše promícháme. Nyní spojíme sypké suroviny a tekutiny. Měli bychom mít lehce řídké těsto, pokud je moc husté, přilijeme ještě trochu mléka. Nakonec do těsta vmícháme hrušky i se šťávou, která z nich vytekla 😊 Těsto nalijeme do formy, přesuneme do trouby a dáme péct na hodinu a 30 minut. Když je bábovka upečená, vyklopíme ji z formy a necháme vychladnout. Mezi tím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, dávejte na ni ale pozor, ať se nespálí! Dále ji necháme chvilku vychladnout, aby nebyla tak horká a tekutá, pak bábovku polijeme. Nakonec ještě posypeme lyofilizovanými jahodami, necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!

in Česká, Čokoládové dezerty, Dorty a koláče, Podzim, Uncategorized, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse