• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Pekanová tvarohová bábovka

31 března, 2022

Pekanová bábovka🤤 Ani nevíte, jakou práci mi dala tato fotka se zrcadlem, tak doufám, že se vám bude líbit😅

A protože jsem si bábovky poslední dobou hrozně oblíbila, můžete se brzo těšit kromě této ještě na povidlovou🤩

Recept si nezapomeňte jako vždy uložit, abyste ji mohli vyzkoušet třeba o víkendu❤️

Na jednu menší bábovkovou formu o objemu cca 1,8 l budete potřebovat:

•200 g změklého máslo
•120g krupicového cukr
•1 lžíce prášku do pečiva
•250 g tučného tvarohu ve vaničce
•4 vajíčka
•200 polohrubé mouky
•50 g mléka
•125 g pekanových ořechů
•špetku soli

Troubu předehřejeme na 180 °C a menší formu na bábovku o objemu cca 1,8 l vymažeme olejem a hrubou moukou. Velmi změklé máslo prošleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem metličkou či v robotu do lehké pěny, trvá to cca minutu. Poté přidáme tvaroh, mléko a žloutky a zamícháme do hladké směsi. Ve druhé míse smícháme mouku, nahrubo mleté pekanové ořechy s kypřícím práškem a špetkou soli, tuto směs přidáme do těsta a pořádně promícháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, poté ho opatrně pouhým podebíráním stěrkou zapracujeme do tvarohového těsta. Snažíme se, abychom neporušili vzduchové bublinky, takže s těstem pracujeme rychle a opatrně. Těsto přelijeme do připravené formy a uhladíme.

Bábovku vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 70 minut či dokud není bábovka zcela propečená a vršek hnědý. Po vyndání z trouby necháme vychladnout ve formě asi 10 minut, poté vyklopíme a necháme zcela dojít do pokojové teploty.

in Buchty a bábovky, Dorty a koláče, Ořechy a karamel, Snídaně

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse