Recept na Pavlovu tu už sice byl, ale já ji prostě miluju😍 A po Éclairkách mi zbyl vanilkový krém a spousta bílků, tak proč ji neudělat zase😂 Kombinace s vanilkou a mučenkou je naprosto neodolatelná😍
Suroviny na 5 mini dezertů Pavlova:
• 3 bílky ze šťastných vajíček
• 150 g cukru krupice
• špetka soli
Na krém:
• 3 žloutky
• 1 hrnek plnotučného mléka
• 1/4 hrnku cukru
• lžička vanilkové pasty
• 3 a půl lžíce hladké mouky
• 30g másla
+ 4 mučenky
Postup:
Bílky vložíme do mísi od robotu a šleháme balónovou metlou na nízké otáčky. Postupně zvyšujeme až na maximum☺️ když bílky zbělají, začneme postupně po lžících přidávat cukr, šleháme na nejvyšší stupeň. Když zašleháme všechen cukr, je nutné bílky šlehat jěště alespoň 5 minut nebo do doby, kdy v bílkách zmizí stopy cukru 😉 Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem😊 Z vyšlehaných bílků tvoříme malé košíčky zdobícím pytlíkem nebo lžící. Vložíme do trouby a ihned snížíme teplotu na 110 stupňů☺️ já sušila pusinky hodinu a půl, zaleží na troubě a velikosti pusinky, po druhé už budete vědět, jak dlouho je v troubě nechat😊 pokud jsou správně upečené, pujdou bez problému sundat z pečícího papíru a na povrchu budou lehce křupavé a uvnitř měkké. Troubu hlavně během sušení neotevírejte. Po upečení pouze vypněte troubu a nechte je ještě chvilku dojít😉 poté otevřete dvířka a zase pusinky nechte vychladnout alespoň 30 minut. Mezi tím se vrhneme na krém. V misce vyšleháme žloutky, cukr a mouku, pokud je směs až moc tuhá, můžeme přidat trošku mléka. Mléko nalijeme do kastrůlku a pomalu přivedeme k varu. Když se už vaří, vlijeme ho do připravené žloutkové směsi, kterou při vlévání stále mícháme, je důležité nalít mléko ke žloutkům a né obráceně. Tomuto procesu se říká temperování žloutků. Směs přelijeme zpátky do rendlíku a pomalu přivedeme k varu, směs je ale nutné stále míchat, jinak se přichytí. Vaříme 1-2 minutky, dokud směs nezhoustne. Poté odstraníme z plotny a vmícháme máslo a vanilkovou pastu. Poté přetáhneme potravinářskou fólií tak, aby se uplně všude dotýkala náplně, necháme trochu vychladnout a přesuneme do lednice. Před podáváním naplníme pavlovu krémem, vydlabeme mučenku a je hotovo!😍🤤