• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

PAVLOVA S VANILKOVÝM KRÉMEM A MUČENKOU

6 ledna, 2019

Recept na Pavlovu tu už sice byl, ale já ji prostě miluju😍 A po Éclairkách mi zbyl vanilkový krém a spousta bílků, tak proč ji neudělat zase😂 Kombinace s vanilkou a mučenkou je naprosto neodolatelná😍

Suroviny na 5 mini dezertů Pavlova:

• 3 bílky ze šťastných vajíček

• 150 g cukru krupice

• špetka soli

Na krém:

• 3 žloutky

• 1 hrnek plnotučného mléka

• 1/4 hrnku cukru

• lžička vanilkové pasty

• 3 a půl lžíce hladké mouky

• 30g másla

+ 4 mučenky

Postup:

Bílky vložíme do mísi od robotu a šleháme balónovou metlou na nízké otáčky. Postupně zvyšujeme až na maximum☺️ když bílky zbělají, začneme postupně po lžících přidávat cukr, šleháme na nejvyšší stupeň. Když zašleháme všechen cukr, je nutné bílky šlehat jěště alespoň 5 minut nebo do doby, kdy v bílkách zmizí stopy cukru 😉 Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem😊 Z vyšlehaných bílků tvoříme malé košíčky zdobícím pytlíkem nebo lžící. Vložíme do trouby a ihned snížíme teplotu na 110 stupňů☺️ já sušila pusinky hodinu a půl, zaleží na troubě a velikosti pusinky, po druhé už budete vědět, jak dlouho je v troubě nechat😊 pokud jsou správně upečené, pujdou bez problému sundat z pečícího papíru a na povrchu budou lehce křupavé a uvnitř měkké. Troubu hlavně během sušení neotevírejte. Po upečení pouze vypněte troubu a nechte je ještě chvilku dojít😉 poté otevřete dvířka a zase pusinky nechte vychladnout alespoň 30 minut. Mezi tím se vrhneme na krém. V misce vyšleháme žloutky, cukr a mouku, pokud je směs až moc tuhá, můžeme přidat trošku mléka. Mléko nalijeme do kastrůlku a pomalu přivedeme k varu. Když se už vaří, vlijeme ho do připravené žloutkové směsi, kterou při vlévání stále mícháme, je důležité nalít mléko ke žloutkům a né obráceně. Tomuto procesu se říká temperování žloutků. Směs přelijeme zpátky do rendlíku a pomalu přivedeme k varu, směs je ale nutné stále míchat, jinak se přichytí. Vaříme 1-2 minutky, dokud směs nezhoustne. Poté odstraníme z plotny a vmícháme máslo a vanilkovou pastu. Poté přetáhneme potravinářskou fólií tak, aby se uplně všude dotýkala náplně, necháme trochu vychladnout a přesuneme do lednice. Před podáváním naplníme pavlovu krémem, vydlabeme mučenku a je hotovo!😍🤤

in Ostatní dezerty, Ovocné dezerty, Zákusky

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse