Tahle pavlova se vám tak líbila, že jsem sepsala recept😍 tak doufám, že ji taky vyzkoušíte! Jinak vás tady bude brzo 12 000, je to neuvěřitelný!😁 Na 4 porce budete potřebovat:
🌸2 bílky
🌸110 g krupicového cukru
🌸Lžička škrobu
🌸lžička octu
Na malinový curd:
🌸130 g malin
🌸2 žloutky
🌸30 g krupicového cukru
🌸lžička citronové šťávy
🌸20 g másla
+ maliny a 2 mučenky na ozdobu
Troubu předehřejeme na 130 a plech vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme do tuha, poté přidáme cukru, škrob a ocet a šleháme, dokud se cukrové krystalky neztratí. Pomocí sáčku nebo pouze lžíce vytvarujeme 4 hnízda tak, aby měly uprostřed důlek, dáme do trouby a sušíme hodinu a dvacet minut. Mezi tím si připravíme malinový curd – omáčku. Maliny rozmixujeme a přes sítko přelijeme do malého kastrůlku. Přidáme citron, žloutky a cukr a pomalu zahříváme. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí, trvá to asi 4 minutky. Poté přelijeme do misky, přidáme máslo a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se uplně všude dotýkala povrchu omáčky, a dáme vychladit do lednice. Když jsou korpusy upečené, necháme je v otevřené troubě vychladnout. Nakonec každou pavlovu naplníme krémem, ozdobíme malinami a mučenkou a můžeme podávat. Je však nejlepší je nechat odležet do dalšího dne❤️