• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

PAVLOVA S MALINOVOU OMÁČKOU

14 března, 2020

Tahle pavlova se vám tak líbila, že jsem sepsala recept😍 tak doufám, že ji taky vyzkoušíte! Jinak vás tady bude brzo 12 000, je to neuvěřitelný!😁 Na 4 porce budete potřebovat:
🌸2 bílky
🌸110 g krupicového cukru
🌸Lžička škrobu
🌸lžička octu
Na malinový curd:
🌸130 g malin
🌸2 žloutky
🌸30 g krupicového cukru
🌸lžička citronové šťávy
🌸20 g másla

+ maliny a 2 mučenky na ozdobu

Troubu předehřejeme na 130 a plech vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme do tuha, poté přidáme cukru, škrob a ocet a šleháme, dokud se cukrové krystalky neztratí. Pomocí sáčku nebo pouze lžíce vytvarujeme 4 hnízda tak, aby měly uprostřed důlek, dáme do trouby a sušíme hodinu a dvacet minut. Mezi tím si připravíme malinový curd – omáčku. Maliny rozmixujeme a přes sítko přelijeme do malého kastrůlku. Přidáme citron, žloutky a cukr a pomalu zahříváme. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí, trvá to asi 4 minutky. Poté přelijeme do misky, přidáme máslo a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se uplně všude dotýkala povrchu omáčky, a dáme vychladit do lednice. Když jsou korpusy upečené, necháme je v otevřené troubě vychladnout. Nakonec každou pavlovu naplníme krémem, ozdobíme malinami a mučenkou a můžeme podávat. Je však nejlepší je nechat odležet do dalšího dne❤️

in Dorty a koláče, Jaro, Léto, Ostatní dezerty, Ovocné dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse