• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

PAVLOVA S ČOKO KRÉMEM

5 ledna, 2019

Krásnou neděli😊 Minulý týden jsem dělala dezert Pavlova a uplně jsem se do něj zamilovala😍 je to hrozně jednoduchý a efektní dezert, tak se ho vůbec nebojte! Je na něj potřeba sice více času, ale výsledek stojí opravdu za to😍 Mám ho hrozně spojený s létem, ale jelikož už zima klepe na dveře, tak tady mám recept na takovou zimní variantu ❄️😉 Znáte tento dezert?💛

Suroviny na 5 mini dezertů Pavlova:

• 3 bílky ze šťastných vajíček

• 150 g cukru krupice

• špetka soli

• vanilková pasta

• 250 ml 30-40% šlehačky

• @marksandspencerczechrepublic Rich Chocolate Truffle Sauce

• dvě hrsti mražených borůvek

Postup:

Bílky vložíme do mísi od robotu a šleháme balónovou metlou (či ručním šlehačem) na nízké otáčky. Postupně zvyšujeme až na maximum☺️ když bílky zbělají, začneme postupně po lžících přidávat cukr, přitom šleháme na nejvyšší stupeň. Když zašleháme všechen cukr, je nutné bílky šlehat jěště alespoň 5 minut nebo do doby, kdy v bílkách zmizí stopy cukru 😉 Nakonec přidáme vanilkovou pastu a ještě alespoň minutku šleháme. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem😊 Z vyšlehaných bílků tvoříme malé bochánky zdobícím pytlíkem nebo lžící. Vložíme do trouby a ihned snížíme teplotu na 110 stupňů☺️ já sušila pusinky 2 hodiny, zaleží na vaší troubě a velikosti pusinky, po druhé už budete vědět, jak dlouho je v troubě nechat😊 pokud jsou správně upečené, pujdou bez problému sundat z pečícího papíru a na povrchu budou lehce křupavé a uvnitř měkké. Troubu hlavně během sušení neotevírejte. Po upečení pouze vypněte troubu a nechte je ještě chvilku dojít😉 poté otevřete dvířka a zase pusinky nechte vychladnout alespoň 30 minut. Když jsou pusinky vychladnuté, připravíme si šlehačku. Tu si pouze vyšleháme do tuha a přidáme 4 lžíce náplně z @marksandspencerczechrepublic Přijde mi, že už šlehačku není potřeba doslazovat 😊 nakonec posypu mraženými borůvkami a je hotovo🤤

in Čokoládové dezerty, Ostatní dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse