Krásnou neděli😊 Minulý týden jsem dělala dezert Pavlova a uplně jsem se do něj zamilovala😍 je to hrozně jednoduchý a efektní dezert, tak se ho vůbec nebojte! Je na něj potřeba sice více času, ale výsledek stojí opravdu za to😍 Mám ho hrozně spojený s létem, ale jelikož už zima klepe na dveře, tak tady mám recept na takovou zimní variantu ❄️😉 Znáte tento dezert?💛
Suroviny na 5 mini dezertů Pavlova:
• 3 bílky ze šťastných vajíček
• 150 g cukru krupice
• špetka soli
• vanilková pasta
• 250 ml 30-40% šlehačky
• @marksandspencerczechrepublic Rich Chocolate Truffle Sauce
• dvě hrsti mražených borůvek
Postup:
Bílky vložíme do mísi od robotu a šleháme balónovou metlou (či ručním šlehačem) na nízké otáčky. Postupně zvyšujeme až na maximum☺️ když bílky zbělají, začneme postupně po lžících přidávat cukr, přitom šleháme na nejvyšší stupeň. Když zašleháme všechen cukr, je nutné bílky šlehat jěště alespoň 5 minut nebo do doby, kdy v bílkách zmizí stopy cukru 😉 Nakonec přidáme vanilkovou pastu a ještě alespoň minutku šleháme. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem😊 Z vyšlehaných bílků tvoříme malé bochánky zdobícím pytlíkem nebo lžící. Vložíme do trouby a ihned snížíme teplotu na 110 stupňů☺️ já sušila pusinky 2 hodiny, zaleží na vaší troubě a velikosti pusinky, po druhé už budete vědět, jak dlouho je v troubě nechat😊 pokud jsou správně upečené, pujdou bez problému sundat z pečícího papíru a na povrchu budou lehce křupavé a uvnitř měkké. Troubu hlavně během sušení neotevírejte. Po upečení pouze vypněte troubu a nechte je ještě chvilku dojít😉 poté otevřete dvířka a zase pusinky nechte vychladnout alespoň 30 minut. Když jsou pusinky vychladnuté, připravíme si šlehačku. Tu si pouze vyšleháme do tuha a přidáme 4 lžíce náplně z @marksandspencerczechrepublic Přijde mi, že už šlehačku není potřeba doslazovat 😊 nakonec posypu mraženými borůvkami a je hotovo🤤