• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Pařížské rohlíčky

3 prosince, 2022

Jednoduché pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem, které se povedou naprosto vždy. Nenaplnění vydrží ve vzduchotěsné krabičce cca 2 týdny, naplněné s čokoládou je nutné spotřebovat do asi pěti dnů, proto je doporučuji dělat až před Vánoci.

Na cca 30 kusů potřebujete:

  • 70 g bílků
  • 100 g krupicového cukru
  • 200 g vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru

Na krém:

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 120 g hořké čokolády
  • 65 g změklého másla
  • Lžíci moučkového cukru
  • Lžíci holandského kakaa

Na polevu:

  • 150 g hořké čokolády
  • 3 lžíce řepkového oleje

Začněte s přípravou krému. Smetanu nalijte do kastrůlku a pomalu zahřívejte. Mezi tím nakrájejte čokoládu na mé kousky a nasypte ji do misky. Jakmile se na smetaně objeví první bublinky, stáhněte ji z plotny a ihned přelijte přes čokoládu. Nechte odstát na lince dva minuty. Čokoláda by se vlivem horké smetany měla rozpustit. Nyní začněte míchat, dokud se vše nespojí v hladkou čokoládovou omáčku. Přidejte pokrájené máslo, cukr a kakao a promíchejte či rozmixujte dohladka. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 8 hodin.

Jakmile je krém odleželý, připravte rohlíčky. Bílky spolu s krupicovým cukrem vyšlehejte v robotu či ručním šlehačem do nadýchaného, lesklého a tuhého sněhu, ve kterém nejsou cítit cukrové krystalky, trvá to asi 10 minut. Jakmile je sníh vyšlehaný, předehřejte troubu na 130 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Ke sněhu přidejte pomleté vlašské ořechy a moučkový cukr a stěrkou promíchejte do hladké směsi. Přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou zdobicí špičkou a nastříkejte na plech jednotlivé malé rohlíčky. V troubě se lehce zvětší, tak nezapomeňte na rozestupy. Pečte cca 25 minut či do doby, dokud nepůjdou sloupnout z pečicího papíru. Měly by být stále světlé a tvrdé, po přidání krému ale změknou. Nechte vychladnout.

Ztuhlý krém z lednice přendejte do cukrářského sáčku s řezanou zdobicí špičkou a jednotlivé rohlíčky dostatečným množstvím krému ozdobte. Hotové vložte do lednice alespoň na 30 minut.

Nyní připravte polevu. Čokoládu ve vodní lázni rozpuste, poté přidejte olej a nechte lehce vychladit. Každý rohlíček rychle namočte v čokoládové polevě, poté nechte okopat a položte zpět na plech. Čokoládu nechte ztuhnout. Rohlíček by měl být vlivem krému krásně vláčný. Nechte odležet a ztuhnout minimálně hodinu v lednici.

in Česká, Čokoládové dezerty, Ořechy a karamel, Vánoce, Zákusky, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse