• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Ovesné řezy s ovocem

31 března, 2022

Přeji krásný první jarní den❤️

Jaro je mým nejoblíbenějším ročním obdobím vůbec, takže už jen netrpělivě čekám, kdy všechno konečně rozkvete🌸

Jaké roční období vede u vás?💕

Dneska tu mám nový recept na tyto skvělé ovesné řezy s ovocem, které máte připravené za pár minut🤩 Můžete použít jakékoliv ovoce, čerstvé nebo mražené, je to uplně jedno🤤

Na pekáček o rozměrech cca 22×22 cm budete potřebovat:
•200 g másla
•150 g jemných ovesných vloček
•120 g třtinového cukru
•190 g špaldové mouky
•280 g mraženého lesního ovoce
•20 g moučkového cukru
•Půl lžičky mleté skořice
•Špetka soli

Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pekáček o rozměru cca 22×22 cm vyložíme pečícím papírem. Máslo rozpustíme a necháme zcela vychladnout. V míse smícháme ovesné vločky, třtinový cukr, špaldovou mouku, skořici a špetku soli, poté tuto směs přidáme k rozpuštěnému máslo a vytvoříme drobivé těsto. Ovoce vyndáme z mrazáku a promícháme ho s moučkovým cukrem. Asi 2/3 těsta přesuneme do připraveného pekáčku a prsty stlačíme do roviny. Nyní základ poklademe ovocem. Nakonec navrch rozdrobíme zbytek směsi a vložíme do rozpálené trouby na 25-30 minut. Drobenka by v troubě měla zezlátnout a ovoce zůstat šťavnaté.

Upečené řezy vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout ve formě, poté nakrájíme na čtverečky a podáváme.

in Buchty a bábovky, Dorty a koláče, Ovocné dezerty, Snídaně

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse