• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

OSTRUŽINOVÁ ROLÁDA

22 ledna, 2020

Krásnou neděli☀️ tak zatím tady pro vás mám jeden slíbenej recept z otružin😊 je to roláda, který už se nikdy nebudete muset bát, protože se vždy povede!😍 dělala jsem ji i s jahodama a byla taky skvělá, tak určitě vyzkoušejte!

Budete potřebovat:

– 5 vajíček

– 5 lžic polohrubé mouky

– 5 lžic cukru

Na krém:

– 250 g mascarpone – 250 ml smetany na šlehání

– 4 lžíce moučkového cukru

– hrst až dvě ostružin

Nejdřív si předehřejeme troubu na 180 a plech vyložíme pečícím papírem. Vyšleháme zvlášť bílky a žloutky s cukrem – ty musí být skoro až do bíla. Poté opatrně stěrkou do žloutků zapracujeme sníh, nakonec přidáme postupně 5 lžic mouky a pořádně promícháme. Těsto nalijeme na plech, uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 8-11 minut, zaleží na vaší troubě. Těsto by mělo být zlatavé😊 po vyndání ihned překlopíme lícem – vrchem těsta na čistou utěrku, opatrně odlepíme pečící papír (měl by jít snadno😉) a zarolujeme tou kratší stranou (aby bylo těsto více zatočené a roláda tlustší) i s utěrkou – vlastně celé těsto bude obalené v utěrce😊 pak necháme vychladnout. Když je roláda studená, můžeme začít s přípravou krému – ten je taky uplně easy😂 mascarone i smetanu společně s cukrem vyšleháme do hustého krému, který tvoří po vyndání metlíčky špičku. Přidáme ostružiny a už jen lehce prošleháme😍 rládu rozbalíme, promažeme krémem (já si nechám trochu na ozdobu) zpátky zarolujeme a máme to! Dáme ztuhnout do lednice alespoň na hodinu a můžeme servírovat🌸

in Česká, Dorty a koláče, Léto, Ostatní dezerty, Ovocné dezerty, Zákusky

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse