Tenhle super jednoduchý Oreo čoko cheesecake zvládne uplněkaždý! Koukala jsem, že u vás měl na Instagramu docela úspěch, tak jsemnarychlo sepsala recept 😊 Formu jsem měla 21×14 cm a cheesecake bylopravdu hodně vysoký, takže určitě můžete použít stejné množství náplně navetší formu, jen nezapomeňte dát více oreo sušenek a másla 😊
Suroviny na formu 21×14
- 16 klasických sušenek Oreo
- 80 g másla
- 300 g smetanového sýra neboli creme cheese –např. Philadelphia
- 250 g 70% kvalitní hořké čokoláda
- tři čtvrtě hrnku cukru krupice
- 4 lžíce kakaa
- 2 velká vajíčka + jeden žloutek
- 100 ml vysokoprocentní smetany
Na čokoládový ganache:
- 150 g hořké čokolády
- 100 ml 33% smetany
Postup:
Nejdříve je potřeba si ze sušenek odstranit náplň, je tosice trochu patlačka, ale výsledek opravdu stojí za to 😊Všechny sušenky si postupně očistíme a náplň dáme zatím stranou.
Nyní si předehřejeme troubu na 180 a formu si vyložíme pečícím papírem – nejlepší je ho celý namočit, zmuchlat, vyždímat a až poté dát do formy 😊 V mixéru se rozdrtíme sušenky a přidámek nim rozpuštěné máslo. Tuto vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na dnopekáčku a pořádně ji stlačíme. Ještě ji trochu vytáhneme po stěnám nahoru, takjeden centimetr 😉 Dáme do trouby a pečeme 10 minut 😊
Mezi tím se vrhneme na náplň! Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na náplň,dávejte na ni radši pozor, ať se nespálí 😊 V robotuči ručním šlehačem prošleháme smetanový sýr, dokud není zcela hladký, potépřidáme náplň z Oreo sušenek, šleháme okolo dvou minut. Když je směs lehcenašlehané, přidáme cukr, kakao a opět šleháme, dokud se vše nespojí
😊Nakonec přidáme vajíčka i žloutek, nakonec přidáme smetanu a stále šleháme, dokudnám nevznikne hladká směs 😊 může se stát, že v náplni budete mítmalé kousky sýru, které vám nepůjdou rozmíchat. Toho se vůbec neděste, nějakéčerstvé smetanové sýry tohle prostě dělají 😊
Nakonec do směsi přidáme rozpuštěnou čokoládu,kterou už jen stěrkou zapracujeme do těsta 😉 pokud se vám stále zdá moc světlé, přidejteještě trouchu kakaa 😊
Nyní směs nalijeme na sušenkový základ apečeme 30 minut. Pokud si nejste jisti, jestli už je hotový, zkuste s pekáčkemtrochu zaklepat, cheesecake by se měl lehce zatřást, ale nebojte, sedne si, ažvychladne 😊 Poté cheesecake necháme ve formě zcela vychladnout,pak ho můžeme přesunout do ledničky 😉 Nyní se vrhneme na ganache, jeho příprava jeúplně jednoduchá. Nasekanou čokoládu dáme do misky a v kastrůlku si pomaluzahřejeme smetanu, měla by se skoro vařit 😊 Horkou smetanu nalijeme na čokoládu anecháme minutu stát, až poté smě promícháme. Nyní bychom měli mít hladkoučokoládovou polevu, tou polijeme cheesecake, dáme ztuhnout do lednice alespoň na3 hodiny 😊 Dobrou chuť!