• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Podle druhu
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný sladkých receptů

  • Kuchyně
    • Česká
    • Francouzská
    • Italská
  • Podle druhu
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Základní recepty
  • Slané

Oh, I guess… we’ll never know

19 ledna, 2020

Rule, upon won’t place abundantly behold him gathering moved thing over. Replenish in rule two, after. Our. Yielding likeness Tree firmament. Midst you’re fifth them land. A upon lesser winged. Multiply face heaven one isn’t thing dominion under heaven blessed dry two doesn’t can’t divide fowl created third. Female morning light female gathered void kind which upon female hath us fly there them may creepeth dominion. Land, you’re above was.

Years place man bearing kind day. Gathering lesser fill forth given light fowl bring god was said. First said bearing man bring. Greater place that beginning. Fill our appear fly over lesser so shall days give air replenish said above spirit herb own female, multiply stars a own light. Firmament rule his. Created given isn’t, divided to.

in Uncategorized

Poslední Instagramové příspěvky

Špenátové pletence s pestem🤤 Dneska jsme si Špenátové pletence s pestem🤤

Dneska jsme si společně s @indulona_official pro vás připravili velikonoční recept na tyto skvělé špenátové pletence s pestem, které jsou ideální nejen na zelený čtvrtek!🌿💚

Indulonu určitě znáte, kromě skvělých krémů na ruce, na které nedám už roky dopustit, nabízí i tekutá mýdla! Mýdlo je pro mě neodmyslitelnou součástí kuchyně, protože jsem zvyklá si při pečení a vaření mýt ruce opravdu často, a tak jsem moc ráda, že jsem mohla vyzkoušet i tato.🙏🏻 

Navíc moc oceňuji, že mají v nabídce i náhradní náplně s objemem 500 ml, takže nemusíte pokaždé kupovat mýdlo s dávkovačem a stačí si ho jen přelít do toho, který už máte doma. 👏

#Indulona #IndulonaOfficial #UzijteSiKazdyDotek #IndulonaOriginal

Na cca 15 pletenců budete potřebovat:
Na těsto:
•200 g mléka
•7 g sušeného droždí či 21 g čerstvého
•120 g čerstvého baby špenátu
•lžíci krupicového cukru
•460 g hladké mouky
•120 g změklého másla
•lžičku a půl soli
•150 g bazalkového pesta
Na potření:
•vajíčko
•loupaný sezam bílý na ozdobu

Začněte s přípravou těsta. Špenát omyjte a mléko lehce ohřejte a společně rozmixujte dohladka do zelené tekutiny. Do velké mísy či mísy od robota prosejte mouku a uprostřed udělejte důlek. Vlijte špenátové mléko, přidejte cukr a rozdrobené droždí a s trochou mouky promíchejte do husté kaše. Takto připravený kvásek nechte vzejít 10 minut. Jakmile je již nabublaný, přidejte sůl, těsto nahrubo propojte a nechte dalších 10 minut odpočívat. Přidejte máslo a pomocí robotu či ručního šlehače vypracujte hladké a jen lehce lepivé těsto, v robotu pomocí háku hněťte na nejnižší rychlost 10 minut.
Správně uhnětené těsto by mělo být krásně pružné, lesklé, hladké a lehce lepivé. Mísu s hotovým těstem přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout cca hodinu až hodinu a půl, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto na lehce pomoučněném povrchu párkrát prohněťte, aby se opět zmenšilo, poté rozválejte na tenký obdélník o rozměrech asi 55 x 25 cm. Nyní celý plát až do krajů pomažte bazalkovým pestem.
POKRAČOVÁNÍ V KOMENTÁŘI
Banánový lívance🤤 U nás jsou už taková s Banánový lívance🤤

U nás jsou už taková stálice, opravdu je pasuju na ty nejlepší a zároveň nejrychlejší lívance, co jsem kdy zkoušela, tak si recept nezapomněte uložit!😍

Dělám je většinou na normoš pánvi, protože na lívanečníku mi to dýl trvá, ale pokud je chcete mít hezký, lívanečník doporučuju🤣🙏🏻 

Na dvě porce budete potřebovat:
•1 zralý hnědý banán
•1 vajíčko
•120 g mléka
•10 g oleje
•130 g hladké mouky
•10 g třtinového cukru
•Lžičku a půl kypřicího prášku
•Špetku soli
•Špetku skořice

Banán vidličkou rozmačkáme na kaši, pak přidáme vajíčko, mléko a olej a vše metličkou promícháme. Nyní přisypeme vše ostatní a vymícháme hladké a husté těsto. Vždy na kapce oleje smažíme jednotlivé menší lívanečky a máme hotovo. Podáváme s čímkoliv, co máme rádi❤️
.
.
.
.
.
.

  #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #livance #pancakes #dnesjem #snidane #ranajky #dnesjim #dnessnidam #breakfast
Kokosová bábovka🤤

Krásně vláčná a jemná😍 Tak jako u všech receptů, i u tohoto doporučuju kvalitní suroviny, a to hlavně kokos, za ten doporučuju si připlatit🙏🏻

Doufám, že jste si užili krásnej víkend, já jsem byla naprosto nadšená ze sluníčka, nikdy jsem to tak neměla, ale počasí fakt extrémně ovlivňuje mojí náladu, takže tyto první slunečný dny si moc užívám!🤩 Už se hrozně těším, že budu mít tento týden konečně volnější, takže budu mít opět čas tvořit spoustu nových receptů, budou alespoň 3 nové sledké a jeden slaný, tak jako tak se máte na co těšit!❤️

Na bábovku o objemu cca 2 l potřebujete:
Na těsto:
·250 g změklého másla
·150 g krupicového cukru
·4 vajíčka
·350 g hladké mouky
·100 g kvalitního sušeného kokosu
·300 g tučného kokosového mléka z plechovky
·lžičku a půl kypřícího prášku
·1/3 lžičky mleté vanilky
·špetku soli

Na polevu:
·70 g moučkového cukru
·3 lžíce kokosového mléka

Troubu předehřejeme na 170 °C a bábovkovou formu lehce vymažeme olejem, já používám olej ve spreji. Změklé máslo společně s cukrem vyšleháme v robotu či ručním šlehačem do světlé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Když je již krásně rozvoněné a vyšlehané, přidáme první vajíčko a dále šleháme cca minutu, dokud se kompletně nezapracuje, až poté přidáváme další. Po přidání všech kusů šleháme další asi 2 minuty, dokud nevznikne kompaktní směs. Pokud pracujeme v robotu, párkrát stěrkou setřeme i dno, aby byla směs doopravdy homogenní.
Mezi tím si ve vedlejší míse smícháme mouku s kypřicím práškem, vanilkou a solí. Z kokosového mléka odebereme 3 lžíce z vrchní tučné části, tu budeme potřebovat na polevu. Nyní kokosové mléko a směs mouky střídavě za stálého šlehání přidáváme do těsta, vždy počkáme, až se do těsta zapracují, poté přidáme další část. Takto pokračujeme, dokud nepřidáme veškerou mouku i kokosové mléko. Těsto mícháme jen do té doby, než se všechny složky spojí, nikoliv více, mohli bychom ho totiž přešlehat. Nakonec krátce zašleháme kokos.
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 50 minut či do té doby, než bude vršek bábovky zlatavý a špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde čistá.
POKRAČOVÁNÍ V KOMENTÁŘI👇🏻
Slíbená polévka z pečených rajčat🤩 Musím Slíbená polévka z pečených rajčat🤩 Musím říct, že od tý doby, co jsem ji poprvé ochutnala, bych ji nejradši dělala pořád🤣 Je opravdu výtečná a navíc skoro bez práce, takže za mě ideál!

Co říkáte na slané recepty?❤️ Postupně bych jich chtěla zařazovat více a více, mám hodně nápadů, tak doufám, že se vám to bude líbit!😘

Mějte fajn večer❤️

Na 4 porce budete potřebovat:
•950 g cherry rajčata
•paličku česneku
•1 cibuli
•3 lžíce olivového oleje
•500 g kuřecího/zelinového vývaru
•hrst čerstvé bazalky
•180 g smetany ke šlehání
•sůl a pepř

Troubu předehřejeme na 180 C° a připravíme si pekáček o rozměru cca 30x20 cm. Paličku česneku lehce oloupeme od vnější vrstvy a seřízneme vršek, aby veškeré stroužky byly naříznuté a odkryté. Přidáme omytá cherry rajčata, nahrubo nakrájenou cibuli, olivový olej, osolíme, opepříme a vložíme do trouby na cca hodinu a půl až dvě či dokud nebude česnek zcela měkký a rajčata lehce opečená. Během pečení by měla rajčata hezky pustit šťávu a cibule i česnek kompletně změknout. Po upečení necháme lehce vychladnout. Celou paličku česneku uchopíme do rukou, můžeme i do papírové utěrky, pokud je stále velmi horký a nám se nechce čekat. 😊 Paličku česneku zmáčkneme a vymáčkeme vnitřky stroužků do mixéru. Přidáme veškerý obsah pekáčku i vývar a hrst čerstvé bazalky. Rozmixujeme dohladka, nejlépe ve stolním mixéru, postačí však i ponorný tyčový. Polévku přelijeme do hrnce, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Jakmile polévka již lehce probublává, odstavíme z plotny, ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s trochou smetany, můžeme vložit i další bylinky či pokrájená rajčata. Skvělá je i s krutony či opečeným chlebem.
Nejlepší a nejjednoduší pařížský dort! 🤩Tenhle nikdy nezklame.🤤 Dělala jsem ho už mnohokrát, dokonce na něj mám i recept z minulého roku, ale chtěla jsem ho přefotit😍

Koukněte na poslední fotku, jak vypadal před rokem🙏🏻. Jsem ráda, že se ve focení pořád posouvám a zlepšuju, stejně je nejlepší se porovnávat jen sami se sebou, na to nezapomínejte!❤️

No a taky nezapomínejte, že veškeré recepty jsou i na blogu lzickacukru.cz, takže pokud máte raději weby, koukněte tam❤️

Mějte krásný večer😘

Na formu o průměru 26 cm budete potřebovat:
Na těsto:
•4 vajíčka
•4 lžíce třtinového cukru
•6 lžic hladké mouky
•3 lžíce řepkového oleje
•25 g kakaa
•špetku soli
•2 silná espressa
Na náplň:
•300 g 60% hořké čokolády
•500 g smetany ke šlehání
+ ovoce na ozdobu

Začneme s přípravou korpusu. Troubu předehřejeme na 180 C° a formu o průměru okolo 26 cm lehce vymažeme olejem. Celá vajíčka společně s cukrem v robotu či ručním šlehačem vyšleháme do hladké, světlé a nadýchané pěny, trvá to cca 7 minut. Vajíčka musí být opravdu dokonale vyšlehaná a tvořit lehké špičky, jinak korpus nebude nadýchaný. Jakmile je směs vyšlehaná, snížíme rychlost na minimum a jen rychle zašleháme olej. Ve vedlejší misce si smícháme kakao, mouku a sůl.

Tuto sypkou směs opatrně stěrkou pouhým podebíráním zapracujeme do našlehaných vajec. Snažíme se pracovat opatrně, abychom neporušili vzduchové bublinky. Těsto zbytečně nemícháme navíc a pracujeme opravdu jen stěrkou, nikoliv metličkou.

Takto připravené těsto přelijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20-25 minut. Korpus by měl být po upečení krásně měkký a zcela zarovnaný. Ihned po upečení ho mašlovačkou potřeme dvěma silnými espressy, korpus tak nasákne vlhkost a bude krásné vláčný. Necháme vychladnout, poté vyndáme z formy a necháme dojít do pokojové teploty.

Mezi tím, co korpus chladne, rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni a necháme ji zcela vychladnout. Je opravdu důležité, nechat čokoládu kompletně vychladnout, jinak poté udělá ve smetaně hrudky.

Když je čokoláda naprosto vychladlá, vyšleháme studenou smetanu do husté šlehačky.

POKRAČOVÁNÍ V KOMENTÁŘi👇🏻
Bezkonkurenční a jednoduchá focaccia bez hněte Bezkonkurenční a jednoduchá focaccia bez hnětení a téměř bez práce.😍

Na plech o rozměru cca 40x30 cm budete potřebovat:
•490 g vlažné vody
•7 g sušeného droždí
•510 g hladké mouky
•lžičku a půl soli
•lžičku krupicového cukru
•5 lžic olivového oleje
•rozmarýn a vločková sůl na dokončení

Ve velké míse smícháme hladkou mouku, sůl a cukr. Do vlažné vody vysypeme sušené droždí, zamícháme a necháme pět minut odstát, na jejím povrchu by se měly objevit malé bublinky, které jsou důkazem, že je droždí aktivní. Nabublanou vodu vlijeme do mouky, přidáme lžíci olivového oleje a promícháme do velmi lepkavého řídkého těsta. Mísu pečlivě obalíme potravinovou fólií a vložíme do lednice na 24 hodin. Během tohoto času by mělo těsto zdvojnásobit až ztrojnásobit svůj objem a být plné bublin.

Připravíme si plech o rozměru asi 40x30 cm a řádně ho vymažeme 2 lžícemi oleje. Nakynuté těsto přesuneme na plech a prsty roztáhneme až do krajů do rovnoměrné vrstvy. Opět zabalíme potravinou folii a necháme kynout další 2-3 hodiny v pokojové teplotě. Jakmile je focaccia již dokonale nakynutá, předehřejeme troubu na 220 C° spodní horní ohřev. Těsto rovnoměrně polijeme zbylým olivovým olejem. Nyní přichází ta nejlepší část. Prsty lehce potřenými olejem se zaboříme do těsta a vytvoříme tak dolíky, které jsou pro focacciu tak typické. Těsto s dolíky posypeme trochou rozmarýnu a vločkové soli. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme dozlatova, trvá to cca 25-30 minut. Výsledná focaccia by měla být plná bublin, krásně křupavá a jemná.
.
.
.
.
 #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #videorecepty #videorecipes #videorecept #focaccia #pecivo #domacipeceni
Pečené donuty mě začaly hodně bavit, proto js Pečené donuty mě začaly hodně bavit, proto jsem vymyslela další variantu, tentokrát mrkvové s polevou z krémového sýru🤩

No a zítra se můžete konečně tešit na slíbenou focacciau🤤

Hezký večer❤️

Na cca 8 kusů potřebujete:

Na těsto:
•45 g třtinového cukru
•vajíčko
•80 g mléka
•40 g řepkového oleje
•120 g hladké mouky
•lžičku kypřicího prášku
•špetku soli
•půl lžičky jedlé sody
•lžičku skořice
•1/3 lžičky muškátového oříšku
1/3 lžičky mletého zázvoru
•1/3 lžičky perníkového koření
•50 g najemno nastrouhané mrkve
•30 g vlašských ořechů

Na polevu:
•50 g smetanového sýru
•lžíci mléka
•100 g moučkového cukru
•pokrájené vlašské ořechy na ozdobu

Troubu předehřejeme na 170 C° a formu na donuty vymažeme olejem. V míse lehce prošleháme vajíčko společně s třtinovým cukrem, poté přidáme mléko a olej a promícháme. V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a veškeré koření. Nyní tuto sypkou směs přisypeme do těsta a vymícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a pomleté či nadrobno nakrájené vlašské ořechy.

Těsto rovnoměrně přelijeme do připravené formy a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca 15 minut, raději vyzkoušíme párátkem, za jsou doopravdy hotové. 

Upečené donuty necháme pár minut vychladnout ve formě, poté vyklopíme a necháme dojít do pokojové teploty. Jakmile jsou donuty již vychladlé, připravíme polevu. 

Smetanový sýr smícháme s mlékem, poté přidáme moučkový cukr a vymícháme hladkou hustou polevu. Pokud je poleva až moc řídká, přidáme ještě trochu moučkového cukru. Pokud naopak až moc hustá, přilijeme trochu mléka. Jednotlivé vychladlé donuty ozdobíme polevou, posypeme ořechy a můžeme ihned podávat.
.
.
.
.

  #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #donut #donuts #donutlover #donuty #koblihy
Passion fruit makronky🤤 Musím uznat, že tyto Passion fruit makronky🤤

Musím uznat, že tyto mi ze všech, co jsem dělala, chutnaly asi úplně nejvíc. 🤩 Skvělá jemná ganache a navíc passion fruit curd, to je prostě něco!😍

Další bych viděla kokosové, co vy na to?❤️

Na korpusu mám celé video, které dosáhlo neuvěřitelného milionu shlédnutí, tak na ně mrkněte tam. 🙏🏻 Tato náplň vám vystačí na dva plechy, dělala jsem dávku za 150 g bílků. 😊

Na cca 30-40 kusů budete potřebovat:
•100 g passion fruit vnitřků – cca 4 kusy
•75 g cukru
•3 žloutky
•40 g másla

Na ganache:
•80 g smetany ke šlehání
•160 g kvalitní bílé čokolády

Začneme s přípravou mučenkového krému neboli passion fruit curd. Mučenku rozřízneme napůl i vnitřek vydlabeme. Smícháme s cukrem a žloutky v teplovzdorné míse a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme.

Ve vodní lázni přivedeme k varu a vaříme pár minut, dokud směs nezhoustne do konzistence hustého pudinku. V tuto chvíli stáhneme z plotny a vmícháme máslo. Nyní bychom měli mít hladkou mučenkovou omáčku. Pokud chcete, můžete ji přecedit a zbavit
se tak zrníček, mně tam ale chutnají. Misku přetáhneme potravinovou fólií tak, aby se zcela dotýkala povrchu náplně, to zabrání vytvoření škraloupu. Necháme vychladnout na lince, poté přesuneme do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny či
dokud není náplň hustá. 

Jakmile já náplň již ztuhlá, připravíme ganache. Smetanu nalijeme do kastrůlku a pomalu zahříváme. Mezi tím si pokrájíme čokoládu na malé kousky a nasypeme do misky. Jakmile se na smetaně objeví bublinky, stáhněte ji z plotny a přelijte přes čokoládu, veškeré kousky by měly být ponořené. Směs necháme stát cca 2 minuty, poté rozmícháme do čokoládové náplně. Necháme vychladnout na lince do té doby, dokud ganache nebude hustá, můžeme si pomoci i lednicí, musíme ji však každých pár minut promíchat. Ztuhlou náplň přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou, druhý sáček naplníme mučenkovým curdem. Po obvodu makronky vždy uděláme kolo čokoládovým krémem, prostředek naplníme mučenkovým curdem, přiklopíme a je hotovo.
.
.
 #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #makronky #macarons #macaronstagram #passionfruit
Banánové donuty🤤 Dnes tu mám nový recept n Banánové donuty🤤

Dnes tu mám nový recept na tyto skvělé vláčné banánové donuty, které máte hotové za pár minut!😍 

Tak co je vyzkoušet třeba rovnou na Valentýna?❤️

Celé těsto jsem udělala díky skvělému pomocníku v kuchyni Braun MultiQuick 9, do kterého stačí vše nasypat a práci udělá za vás, takový pečení tedy můžu!🤣

#spolupráce s @braunhouseholdcz 

Na cca 10 velkých donutů budete potřebovat:
Na těsto:
•2 velmi zralé banány
•50 g rozpuštěného másla
•2 vajíčka
•60 g mléka
•60 g třtinového cukru
•160 g hladké mouky
•lžičku a půl kypřicího prášku
•špetku soli
•1/3 lžičky mleté vanilky
•60 g hořké čokolády
Na polevu:
•100 g smetany ke šlehání
•100 g hořké čokolády
Začneme s přípravou těsta. Troubu předehřejeme na 170 C° a formu na donuty vymažeme olejem. Banány v mixéru rozmixujeme na kaši, přidáme třtinový cukr, vajíčka, mléko a rozpuštěné máslo a promícháme dohromady. Nyní přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem, vanilkou a solí a vymícháme poměrně řídké hladké těsto. Čokoládu nasekáme na větší kousky, přisypeme ji k těsto a lehce promícháme. 
Těsto opatrně rozdělíme do připravené formy a vložíme do rozpálené trouby na cca 15 minut či do doby, dokud donuty nebudou hezky zlatavo hnědé. Upečené necháme asi minutu vychladnout ve formě, poté vyklopíme a necháme dojít do pokojové teploty.
Jakmile jsou již donuty vychladlé, můžeme připravit polevu. Čokoládu nasekáme na malé kousky a nasypeme do misky. Smetanu začneme pomalu zahřívat. Jakmile se na ní objeví první bublinky, ihned stáhneme z plotny a vlijeme ji na připravenou čokoládu. Ujistíme se, že je veškerá čokoláda ponořená a necháme cca 2 minuty stát. Čokoláda by se vlivem horké smetany měla rozpustit. Nyní začneme směs míchat a mícháme do té doby, dokud nám nevznikne hladká a hustá čokoládová omáčka. Necháme asi 5 minut vychladnout, chladnutím bude poleva houstnout. 
Jednotlivé donuty namočíme do polevy, necháme lehce okapat a položíme na pracovní plochu. Nakonec ozdobíme nasekanou čokoládou.
.
.
.
.
 #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #donuts #donuty #cokolada #chocolate
Zkusíme to znovu! Instagram nějak blbne a když Zkusíme to znovu! Instagram nějak blbne a když jsem tento příspěvek přidávala včera, tak ho vůbec ale fakt vůbec nikdo neviděl! Takže ho přidávám znovu🤣

Co vy a mák? 🤩

Já ho nikdy moc nemusela, ale poslední dobou mu přicházím na chuť😍

Pokud ho máte rádi, zkuste třeba už teď o víkendu upéct tento skvělý vláčný makovec, určitě se po něm hned zapráší🤤

No a marakujové makronky budou zítra😘

Na pekáček o rozměru 20x20 budete potřebovat:
•80 g změklého másla
•130 g krupicového cukru
•150 g mletého máku
•200 g hladké mouky
•Lžičku a půl kypřicího prášku
•2 vajíčka
•250 g mléka
•Špetku soli

Na polevu:
•20 g citronové šťávy
•110 g moučkového cukru

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a pekáček o rozměru cca 22x22 cm vyložíme pečicím papírem. V robotu či ručním šlehačem vyšleháme změklé máslo do světlé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Jakmile je máslo vyšlehané, přidáme cukr a šleháme další cca 2 minuty. Nyní do našlehané směsi přidáme žloutky a šleháme další asi 2 minuty, aby se do těsta dokonale zapracovaly. Ve vedlejší misce smícháme mouku, mletý mák, kypřicí prášek a špetku soli. Nyní do těsta střídavě přidáváme směs sypkých surovin a mléko, vždy zašleháme, poté přidáme další část. Nakonec vyšleháme tuhý sníh a nadvakrát ho přidáme do makového těsta.

Kompaktní a poměrně husté těsto přelijeme do připraveného pekáčku a vložíme do rozpálené trouby na cca 35 minut. Před vyndáním raději vyzkoušíme střed špejlí, zda je opravdu upečený. Hotový necháme vychladnout ve formě.

Když je makovec již studený, připravíme polevu. Cukr smícháme s citronovou šťávou, takže nám vznikne hustá poleva. Makovec jí rovnoměrně pomažeme necháme 15 minut ztuhnout. 
.
.
.
.
.

  #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #mak #makovec #poppyseed  #bakingtime
Konečně mám nový recept na makronky🤩 O mali Konečně mám nový recept na makronky🤩 O malinovou čoko náplň jste mi psali už dlouho, tak jsem konečně vymyslela recept❤️

Co na ně říkáte? Už jste makronky zkoušeli?❤️

Příprava makronek mě nějak chytla, takže už mám pro vás přichystanou dokonce další příchuť, tentokrát passion fruit🤤 Na ty se můžete těšit během týdne, a neskromně říkám, že je to fakt pecka😍🤣

Pokud nevíte, jak připravit makronky, koukněte ke mně do sekce reels, kde na ně mám celý video recept😘

Mějte krásný večer😘

Na cca 25 makronek budete potřebovat:
•150 g mražených malin
•150 g smetany ke šlehání
•200 g hořké čokolády

Maliny nasypeme do rendlíku a pomalu zahřejeme. Necháme zcela změknou a pustit vodu, pokud by se připalovaly, přilijeme trochu vody. Jakmile jsou již zcela měkké, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a rozmixujeme dohladka. Přes jemné sítko, které zachytí zrníčka, růžovou hladkou omáčku nalijeme zpátky do kastrůlku a přivedeme k varu. Vaříme cca 3 minuty, aby směs lehce zhoustla. Mezi tím si pokrájíme čokoládu na malé kousy a nasypeme do misky. Malinovou omáčku odstavíme z plotny a ihned ji nalijeme na pokrájenou čokoládu. Směs necháme stát cca 2 minuty, poté rozmícháme do tmavé husté čokoládové náplně. Nechámu vychladnout na lince do té doby, dokud ganache nebude hustá, můžeme si pomoci i lednicí, musíme ji však každých pár minut promíchat. Ztuhlou náplň přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a můžeme naplnit jednotlivé makronky.
.
.
.
.

  #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #macarons #macaron #makronky #makronka #maliny #maliny🍇 #cokolada #coko #čokoláda #chocolatemacarons #chocolate #bakingtime
Domácí termix🤤 Dnes tu připomenu tenhle rec Domácí termix🤤

Dnes tu připomenu tenhle recept na nejlepší domácí termix, mohla bych ho jíst pořád!😍 Recept si určitě nezapomeňte uložit, protože to je fakt něco🤤

Zítra se konečně chystám na další makronky a nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale hrozně se na ně těším!🤩 Jak jsem je dřív nenáviděla, tak teď je připravuju moc ráda, protože jsem konečně přišla na recept, který se povede vždy🙏🏻 Pokud s makronkami také stále bojujete, koukněte ke mně na profil na reels, mám tam na ně i celé video❤️

Krásný večer😘

Na dvě velké porce budete potřebovat:
•100 g kvalitní hořké čokolády
•280 tučného tvarohu ve vaničce
•Lžičku kakaa
•Lžičku moučkového cukru

Na bílou vrstvu:
•50 g tučného tvarohu
•Lžičku moučkového cukru
•Lžičku vanilkové pasty
•Ovoce k podávání

Ve vodní lázni začneme ve větším talíři rozpouštět čokoládu a mezi tím si připravíme dvě skleničky. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, ihned do ní vmícháme tvaroh. Nejprve přidáme jednu lžíci a zapracujeme jí metličkou do čokolády, ta začne vlivem změny teploty opět tuhnout. Přidáme další část tvarohu a opět zapracujeme metličkou. Nakonec přidáme i zbytek i kakao a cukr a vymícháme hladký krém. Přesuneme ho do skleniček a připravíme bílou vrstvu. Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkou a navrstvíme ho na čokoládový termix. Dáme vychladit do lednice na 2 hodiny, poté poklademe ovocem a můžeme podávat. 
.
.
.
.
.

  #lzickacukru #recepty #sladke #foodblogger #peceni #foodartblog #foodartproject #foodphotography #dessert #thesugarfiles #termix #domacitermix #cokolada #chocolate #chocolatepudding #pudding #dezert #recept
2022 © Lžička Cukru
made by soulmuse