Valentýn se blíže, a tak jsme si společně s OCHUTNEJORECH.CZ připravili tento skvělý a jednoduchý valentýnský nepečený cheesecake, který máte hotový za pár minut. Ať už tento svátek slavíte či nikoliv, dezert do skleničky přijde vždycky vhod.
Dokonce pro vás mám i 10% slevu, stačí při vytváření objednávky zadat kód „MARKETA10“ a částka se vám odečte v košíku. Sleva platí do 21.2 na vše, i na zlevnění kousky. Na e-shop určitě mrkněte, nakoupíte tam nejen oříšky za skvělou cenu, mají i spoustu lyo i sušeného ovoce, ořechová másla, mouky, zdravé potraviny, zkrátka obrovský výběr.
Pistáciovo malinový cheesecake do skleničky
Na 4 porce potřebujete:
- 40 g máslových sušenek
- 50 g pistácií @ochutnejorech
- 30 g rozpuštěného másla
- 300 g smetanového sýru
- 150 g smetany ke šlehání
- 30 g lyofilizovaných malin
- 70 g pistáciového másla
- 50 g moučkového cukru
- Čerstvé maliny a nasekané pistácie na ozdobu
Smetanový sýr lehce prošlehejte společně s moučkovým cukrem, stačí ručně metličkou či ručním šlehačem. Smetanu vyšlehejte v druhé míse dotuha, následně ji přidejte ke smetanovému sýru a pomocí cukrářské stěrky lehkým podebíráním zapracujte do našlehaného krému. Krém rozdělte na dvě poloviny, k první přidejte pistáciové máslo a promíchejte do hladkého pistáciového krému. Lyofilizované maliny rozmixujte na prach, následně je přes jemné sítko, které zachytí případné kousky a zrníčka, prosejte do druhé poloviny krému. Promíchejte. Nyní byste měli mít dva krémy – jeden růžový malinový a druhý zelený pistáciový.
Sušenky spolu s pistáciemi rozmixujte na malé drobky, následně k nim přilijte rozpuštěné máslo a rozmíchejte do drobivé směsi. Nyní začněte vrstvit. Začněte se sušenkovou vrstvou, pak přidejte pistáciový krém a malinovou vrstvu. Nakonec ozdobte čerstvými malinami a pokrájenými pistáciemi a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici. Dobrou chuť!