• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Nepečený malinovo pistáciový cheesecake

20 února, 2024

Valentýn se blíže, a tak jsme si společně s OCHUTNEJORECH.CZ připravili tento skvělý a jednoduchý valentýnský nepečený cheesecake, který máte hotový za pár minut. Ať už tento svátek slavíte či nikoliv, dezert do skleničky přijde vždycky vhod. 

Dokonce pro vás mám i 10% slevu, stačí při vytváření objednávky zadat kód „MARKETA10“ a částka se vám odečte v košíku. Sleva platí do 21.2 na vše, i na zlevnění kousky. Na e-shop určitě mrkněte, nakoupíte tam nejen oříšky za skvělou cenu, mají i spoustu lyo i sušeného ovoce, ořechová másla, mouky, zdravé potraviny, zkrátka obrovský výběr. 

Pistáciovo malinový cheesecake do skleničky

Na 4 porce potřebujete:

  • 40 g máslových sušenek
  • 50 g pistácií @ochutnejorech
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 300 g smetanového sýru
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 30 g lyofilizovaných malin 
  • 70 g pistáciového másla
  • 50 g moučkového cukru
  • Čerstvé maliny a nasekané pistácie na ozdobu

Smetanový sýr lehce prošlehejte společně s moučkovým cukrem, stačí ručně metličkou či ručním šlehačem. Smetanu vyšlehejte v druhé míse dotuha, následně ji přidejte ke smetanovému sýru a pomocí cukrářské stěrky lehkým podebíráním zapracujte do našlehaného krému. Krém rozdělte na dvě poloviny, k první přidejte pistáciové máslo a promíchejte do hladkého pistáciového krému. Lyofilizované maliny rozmixujte na prach, následně je přes jemné sítko, které zachytí případné kousky a zrníčka, prosejte do druhé poloviny krému. Promíchejte. Nyní byste měli mít dva krémy – jeden růžový malinový a druhý zelený pistáciový.

Sušenky spolu s pistáciemi rozmixujte na malé drobky, následně k nim přilijte rozpuštěné máslo a rozmíchejte do drobivé směsi. Nyní začněte vrstvit. Začněte se sušenkovou vrstvou, pak přidejte pistáciový krém a malinovou vrstvu. Nakonec ozdobte čerstvými malinami a pokrájenými pistáciemi a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici. Dobrou chuť! 

in Ořechy a karamel, Ostatní dezerty, Ovocné dezerty # cheesecake

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse