• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Nejlepší domácí termix

6 května, 2022

Domácí termix jsem objevila teprve nedávno a je to naprostá paráda🤩 Přitom potřebujete jen pár ingrediencí a zaručuju, že si každý pochutná❤️

Na dvě velké porce budete potřebovat:

•100 g kvalitní hořké čokolády
•280 tučného tvarohu ve vaničce
•Lžičku kakaa
•Lžičku moučkového cukru

Na bílou vrstvu:
•50 g tučného tvarohu
•Lžičku moučkového cukru
•Lžičku vanilkové pasty
•Ovoce k podávání

Ve vodní lázni začneme ve větším talíři rozpouštět čokoládu a mezi tím si připravíme dvě skleničky. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, ihned do ní vmícháme tvaroh. Nejprve přidáme jednu lžíci a zapracujeme jí metličkou do čokolády, ta začne vlivem změny teploty opět tuhnout. Přidáme další část tvarohu a opět zapracujeme metličkou. Nakonec přidáme i zbytek i kakao a cukr a vymícháme hladký krém. Přesuneme ho do skleniček a připravíme bílou vrstvu. Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkou a navrstvíme ho na čokoládový termix. Dáme vychladit do lednice na 2 hodiny, poté poklademe ovocem a můžeme podávat.

in Česká, Čokoládové dezerty, Ostatní dezerty, Snídaně, Sušenky a drobné dezerty, Uncategorized

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse