• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Nakládaná cibule

27 května, 2024

Nakládaná cibule, kterou budete milovat. Přesně tyhle jednoduché recepty mám nejradši. Můžete si ji už třeba klidně zítra připravit, vsadím se totiž, že všechny suroviny už máte doma. Já ji dávám skoro ke všemu, k masu, do salátu, na chléb s hummusem, do taco, zkrátka všude, kde se vám hodí tato lehce štiplavá chuť.

Na cca 3 skleničky budete potřebovat:

  • 170 g bílého vinného octu
  • 200 g vody
  • 5 červených cibulí
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g krupicového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • celý pepř

Ocet smíchejte s vodou, cukrem a solí v malém kastrůlku. Mírně zahřejte jen do doby, dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájejte na tenká půl kolečka buď pomocí mandolíny či ostrého nože a napěchujte ji do sklenic, není potřeba silně. Do každé sklenice přidejte stroužek česneku a pár kuliček pepře. Zalijte nálevem, sklenice uzavřete a nechte louhovat v lednici 24 hodin. Dobrou chuť. V lednici vydrží 3-4 týdny určitě, teda pokud ji nesníte dřív. 🙂

in Slané, Základní recepty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse