Nakládaná cibule, kterou budete milovat. Přesně tyhle jednoduché recepty mám nejradši. Můžete si ji už třeba klidně zítra připravit, vsadím se totiž, že všechny suroviny už máte doma. Já ji dávám skoro ke všemu, k masu, do salátu, na chléb s hummusem, do taco, zkrátka všude, kde se vám hodí tato lehce štiplavá chuť.
Na cca 3 skleničky budete potřebovat:
- 170 g bílého vinného octu
- 200 g vody
- 5 červených cibulí
- 3 stroužky česneku
- 40 g krupicového cukru
- 1/4 lžičky soli
- celý pepř
Ocet smíchejte s vodou, cukrem a solí v malém kastrůlku. Mírně zahřejte jen do doby, dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájejte na tenká půl kolečka buď pomocí mandolíny či ostrého nože a napěchujte ji do sklenic, není potřeba silně. Do každé sklenice přidejte stroužek česneku a pár kuliček pepře. Zalijte nálevem, sklenice uzavřete a nechte louhovat v lednici 24 hodin. Dobrou chuť. V lednici vydrží 3-4 týdny určitě, teda pokud ji nesníte dřív. 🙂