• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

MILLIONAIRES SHORTBREAD

6 ledna, 2019

Krásnou neděli✨🎄 Tak jak jste si užili víkend?😊 Já jen pekla a fotila😂

Recept na klasické Shortbread sušenky tu už sice byl, ale teď mám pro vás ještě něco lepšího! Tenhle dezert se jmenuje Millionaires Shortbread a je naprosto vynikající! Obzvláště doporučuji pro milovníky karamelu💛

Suroviny na 16 čtverečků – plech okolo 20×30 cm

• 190g másla

• 85g cukru

• 250g hladké mouky

Na karamel:

• 1 plechovka kondenzovaného mléka – 397g

• 5 lžic cukru

• 150g másla

Na polevu (Ganache)

• 150g hořké čokolády nasekané nadrobno

• 100ml 33% smetany

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 a plech si vyložíme pečícím papírem. Nejprve si připravíme těsto. V roboru si vyšleháme máslo s cukrem, poté přidáme mouku a šleháme, dokud nám nevznikne tuhé a nelepivé těsto. Vypracované těsto přendáme do pekáčku, pořádně rozprostřeme a stlačíme, aby těsto bylo všude rovnoměrné😉 poté dáme do trouby a pečeme 20-25 minut, dokud těsto lehce nezezlátne. Poté vyndáme a necháme zatím stranou. Do větší pánve nalijeme kondenzované mléko, přidáme cukr a máslo😉 směs neustále mícháme a pomalu ji přivedeme k varu. Tady ale dávejte velmi pozor! Směs je extrémně horká, tak ať se neopaříte, rozhodně ji ani neochutnávejte!😊 Karamel vaříme okolo 5 až 8 minut. Že je směs hotová poznáme tak, že začne pomalu houstnout a tmavnout, měla by mít hnědou barvu karamelu😉 Hlavně ji pořád mícháme☺️ karamel nalijeme na upečený korpus a necháme vychladnout alespoň 20 minutek. Nyní jdeme připravit Ganache. Nasekanou čokoládu dáme do misky a v kastrůlku si zahřejeme smetanu, neměla by se ale vařit😊 měla by mít takovou teplotu, že do ni můžete na chvilku ponořit prst☺️ pak ji nalijeme na čokoládu a necháme 10 minut stát a až poté směs promícháme. Nyní bychom měli mít hladkou čokoládu. Tou přelijeme vrstvu karamelu, necháme chvilku stát na lince a poté přesuneme do ledničky. A je hotovo!😍🤤

in Ostatní dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse