• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Marry me orzo

14 října, 2024

Marry me orzo jsem si naprosto zamilovala. Je dokonale krémové, plné chuti díky sušeným rajčatům a bazalce a garantuji vám, že vás dostane. Pokud hledáte další recepty s orzem, určitě mrkněte i na můj e-book NA VŠEDNÍ DEN, který najdete TU, tam jsou recepty z orza hned dva.

Na dvě porce potřebujete:

  • lžíci olivového oleje
  • cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g orza
  • lžičku sušené papriky
  • 600 g vývaru (kuřecího či zelinového)
  • 70 g smetany ke šlehání
  • 45 g sušených rajčat
  • 30 g parmazánu
  • hrst špenátu
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a sušená rajčata na kousky. Rozpalte hrnec, jakmile je horký, nalijte do něj olej. Do horkého oleje nasypte cibuli a za občasného promíchání je nechte zesklovatět. Do hrnce přidejte také česnek a sušená rajčata a opečte dozlatova. Přidejte sušené orzo a sladkou papriku a minutu za stálého míchání opékejte, následně zalijte vývarem, osolte, opepřete a nechte bez pokličky vařit cca 10 minut či dokud nebude orzo kompletně uvařené. Přidejte smetanu a špenát, a ještě minutu mírně povařte, výsledné orzo by mělo být dokonale krémové. Nakonec přidejte pokrájenou bazalku a najemno nastrouhaný parmazán a vše naposledy promíchejte. Dobrou chuť!

in Slané

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse