Marry me orzo jsem si naprosto zamilovala. Je dokonale krémové, plné chuti díky sušeným rajčatům a bazalce a garantuji vám, že vás dostane. Pokud hledáte další recepty s orzem, určitě mrkněte i na můj e-book NA VŠEDNÍ DEN, který najdete TU, tam jsou recepty z orza hned dva.
Na dvě porce potřebujete:
- lžíci olivového oleje
- cibuli
- 4 stroužky česneku
- 200 g orza
- lžičku sušené papriky
- 600 g vývaru (kuřecího či zelinového)
- 70 g smetany ke šlehání
- 45 g sušených rajčat
- 30 g parmazánu
- hrst špenátu
- hrst bazalky
- sůl a pepř
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a sušená rajčata na kousky. Rozpalte hrnec, jakmile je horký, nalijte do něj olej. Do horkého oleje nasypte cibuli a za občasného promíchání je nechte zesklovatět. Do hrnce přidejte také česnek a sušená rajčata a opečte dozlatova. Přidejte sušené orzo a sladkou papriku a minutu za stálého míchání opékejte, následně zalijte vývarem, osolte, opepřete a nechte bez pokličky vařit cca 10 minut či dokud nebude orzo kompletně uvařené. Přidejte smetanu a špenát, a ještě minutu mírně povařte, výsledné orzo by mělo být dokonale krémové. Nakonec přidejte pokrájenou bazalku a najemno nastrouhaný parmazán a vše naposledy promíchejte. Dobrou chuť!