• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Marry me fazole

27 května, 2024

Pamatujete si na marry me chicken?

Tak tohle jsou marry me fazole nejen pro vegetariány. Skvělá fazolová směs s chutí sušených rajčat, parmazánu a bazalky, zkrátka super rychlý oběd, který máte hotový během chvilky. A navíc se hodí i do krabičky!

Na 2 porce potřebujete:

  • 240 g cannellini fazolí z plechovky
  • 200 g vývaru (zeleninový či kuřecí)
  • lžící rajčatového protlaku doppio
  • 150 g rajčatové passaty
  • cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • hrst špenátu
  • hrst bazalky
  • 30 g smetany ke šlehání
  • 20 g parmazánu + další k podávání
  • 2 lžíce olivového oleje

Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek na tenké plátky. Rozpalte pánev, jakmile je horká, nalijte do ní olej a přidejte cibuli. Opečte do zlatavé barvy, pak přidejte česnek a také ho opečte. Přidejte pokrájená sušená rajčata a rajčatový protlak a asi minutu ho zarestujte. Do pánve přilejte passatu a vývar, přidejte fazole a promíchejte. Nechte vařit, dokud není směs hustá, trvá to maximálně 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte pokrájenou bazalku a špenát. Promíchejte a nakonec zjemněte smetanou a parmazánem. Podávejte s opečeným chlebem. Dobrou chuť!

in Italská, Slané

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse