Když jsem je dávala do stories, tak měly obrovský úspěch, takže jsem pro vás rychle sepsala recept❤️ Už jsem to tu říkala několikrát, včelí úlky jsou mé nejoblíbenější cukroví, proto jsem musela vymyslet i jinou variantu!🙏🏻
Jo a ještě mi napište, je to za vás včelí úl nebo vosí hnízdo? Za mě jednoznačně úl! 🤣 Včelí úly nebo vosí hnízda, je to jedno, chutnají skvěle!
#spoluprace s Darbo
Na cca 25 kusů budete potřebovat:
Na těsto:
- 120 g dětských piškotů
- 150 g moučkového cukru
- 90 g povoleného másla
- 3 lžíce mléka
- 30 g malin sušených mrazem
- trocha moučkového cukru na vysypání formičky
Na náplň:
- 70 g velmi povoleného másla
- 140 g malinového džemu Darbo
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- Půl lžičky pomerančové kůry
- cca 25 piškotů na dokončení
Nejprve si připravíme těsto. Dětšké piškoty rozmixujeme na prach, poté je smícháme s moučkovým cukrem. Maliyn sušené mrazem rozmixujeme na prach a pak je přes jemné sítko prosejeme k piškotům. Sítko nám zachytí většinu zrníček, které by v cukroví mohly až moc křupat. Nyní přidáme máslo a mléko a v robotu či ručně vypracujeme vláčné, lehce lepivé a hladké těsto. Přesuneme ho na 10 minut do lednice.
Mezi tím připravíme náplň. Máslo vyšleháme do světlé pěny, trvá to pár minut. Malinový džem přes jemné sítko propasírujeme do misky, sítko nám opět zachytí přebytečná zrníčka. Nyní hladkou malinovou omáčku přidáme spolu s pomerančovou šťávou a kůrou k máslu a prošleháme další dvě minuty, aby se náplň kompletně propojila. Náplň přesuneme do zdobícího sáčku či lahvičky a dáme prozatím stranou.
Začneme tvořit jednotlivé úlky. Pokud máme pomocníky jako stojánek, máme práci o dost jednodušší. Vždy formičku uzavřeme, lehce vysypeme moučkovým cukrem, zaměříme se hlavně na spoje. Uzavřenou formičku naplníme těstem a uprostřed uděláme důlek prstem či tvořítkem.
„Odkroutíme“ přebytek těsta tvořítkem, poté ho vyndáme a formičku opatrně otevřeme. Pokud máme stojánek, vytvarované úlky do něj odložíme a pokračujeme dále, dokud celý stojánek nezaplníme. Vytvarované úlky naplníme pomocí sáčku připravenou malinovou náplní a každý kus přiklopíme piškotem. Překlopíme piškotem dolu a dáme ztuhnout do lednice. Necháme alespoň jeden den odležet.
Pokud stojánek nemáme, již v ruce vždy naplníme úlek krémem a přiklopíme piškotem. Takto pokračujeme, dokud nezpracujeme veškeré těsto.