Extrémně krémový a jemný Lotus cheesecake. Připravíte ho z Lotus sušenek a Lotuskové pomazánky, obojí seženete v běžných obchodech nebo třeba na Rohlíku tady. Krémový sýr doporučuji buď klasickou Philadelphii či z privátních značek řetězců, například Lidl má skvělý. Tento nepečený Lotus cheesecake si vás rozhodně získá! Na Instagramu na něj mám celé video, tak ně něj můžete mrknout.
No a ještě jsem se s váma chtěla podělit o můj nedávný objev! Klasické Zalando určitě všichni znáte, ale před několika měsíci jsem narazila na Lounge by Zalando, což je vlastně takový Zalando outlet. Mimo klasického oblečení, značkového či neznačkového, tam můžete pořídit i kuchyňské potřeby. Prodej funguje na základě kampaní, vyplatí se stránky sledovat a kdyžtak na začátek kampaně, která vás zaujme, nastavit upozornění, abyste nic nezmeškali. Já tam nedávno pořídila třeba kuchyňské nože za skvělou cenu, mají i spoustu nadobí a super značky, jako je KitchenAid nebo oblíbené skandinávské kousy.
Na formu o průměru 18 potřebujete:
- 60 g másla
- 180 g Lotus sušenek
- 100 g moučkového cukru
- 600 g smetanového sýru
- 300 g Lotus pomazánky
- 250 g smetany ke šlehání
- Lotus pomazánka a sušenky na ozdobu
Formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem. Sušenky rozmixujte na drobky, poté k nim přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte do drobivého těsta. Sušenkový základ přesypte do formy a prsty umačkejte na dno do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dejte ztuhnout do lednice na 10 minut. Mezi tím si připravte náplň. Smetanový sýr lehce prošlehejte metličkou společně s moučkovým cukrem, nakonec přidejte pomazánku a zamíchejte dohladka.
Ve vedlejší míse si vyšlehejte smetanu ke šlehání dotuha, a postupně ji přidejte do směsi. Zapracujte pomocí stěrky. Připravený krém přelijte přes uleželý korpus, uhlaďte a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 10 hodin.
Trochu pomazánky lehce zahřejte a nalijte ji na cheesecake. Lehce rozmažte, nakonec přidejte rozdrobené sušenky a dejte ztuhnout na dalších 30 minut do lednice. Ztuhlý cheesecake opatrně přendejte na talíř a můžete podávat.
Extrémně krémový nepečený lotus cheesecake. Je naprosto jednoduchý a garantuju vám, že u jednoho kousku nezůstanete. a Sušenky rozmixujte na drobky, já používám již nějakou dobu tyčový mixér braun multiquick a nemůžu si ho vynachválit.
Rozmixované sušenky smíchejte s máslem a umačkejte na dno formy do hladké vrstvi, dejte ztuhnout do lednice na 10 minut. Mezi tím připravte náplň. metličkou lehce promíchejte smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem, přidejte lotus pomazánku a promíchejte dohladka. Smetanu vyšlehejte dotuha, z mé zkušenosti je na to nejlepší právě tyčový mixér a vysoká nádoba. Vyšlehanou šleačku opatrně pomocí stěrku zapracujte do směsi a přendejte ji do formy. UhlaĎte a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 10 hodin. Následně už jen pomažte zbylou pomazánkou, posypte nadrcenými sušenkami a máte hotovo. Dobrou chuť.