Lotus kuličky aneb kuličky z lotuskové pomazánky.Dělám je už třetím rokem a mají takový úspěch, že jsou za dva dny pryč! Takže si recept určitě uložte, protože se po nich jen zapráší!
Tak co na ně říkáte?
Na cca 20 kuliček:
- 40 g krupicového cukru
- 3 vajíčka
- 3 lžíce hladké mouky
- špetka jedlé sody
- špetka soli
- 360 g Lotus pomazánky
- cca 60 g lotus sušenek
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a menší dortovou formu o průměru cca 18 cm vymažeme olejem. K vajíčkům přídáme krupicový cukr a vyšleháme je do světlé nadýchané pěny, v robotu či ručním šlehačem to trvá cca 5 minut. K našlehaným vajíčkům přidáme po lžících mouku společně se sodou a solí a opatrně ji stěrkou zapracujeme do těsta. To by mělo zůstat krásně nadýchané a plné bublin. Když je mouka do těsta zcela zapracovaná, přelijeme těsto do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut či dokud není těsto zlatavo hnědé. Poté ho necháme zcela vychladnout.
Připravené vychladlé těsto pomocí prstů rozdrobíme na malé kousky. Ty poté přisypeme k Lotus pomazánce a šleháme do té doby, než se nevytvoří hladká a kompaktní směs, ve které nebudou kousky těsta znát. Těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako například těsto na sušenky a měli bychom být schopní z něj udělat kuličky. Pokud je těsto pořád suché, přidáme ještě trochu pomazánky. Takto připravené těsto dáme na 20 minut odpočinout do lednice.
Když je těsto odleželé, vytvarujeme cca 20 přibližně stejně velkých kuliček, ty poté obalíme v rozdrcených lotus sušenkách a můžeme podávat, nejlépe ale chutnají odleželé alespoň jeden den.