• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

KYNUTÉ LÍVANCE

2 dubna, 2020

No je možný, že jsem až teď objevila kouzlo kynutých lívanců?😍 zbyly mi poslední dva sáčky sušenýho droždí, tak jsem je musela vyzkoušet 💕 zkoušela jsem i stejný poměry s kypřícím práškem, byly teda taky dobrý, ale kynutý jsou kynutý no😁 ale pokud vám už droždí došlo, tak ho zkuste nahradit tim práškem😁 dělala jsem k nim malinovou omáčku a pak jen vanilkový tvaroh (který fakt s tím @amylonka cukrem chutná jako pribináček🙈), zalila sirupem a hotovo❤️ karanténa se totiž na takovýhle pomalý snídané skvěle hodí😁 jo a toto krásné nádobí mám v rámci spolupráce s @bellarosecz 🌸
Na 4 porce budete potřebovat:

  • 250 ml mléka
  • vajíčko
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 150 g hladké mouky
  • lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr (mám nejraději Amylon @amylonka )
  • špetka soli

Na náplň:

  • 200g mražených malin
  • lžíce moučkového cukru

Na tvaroh:

  • 350 g měkkého tvarohu
  • Lžíce smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • + olej na smažení
  • + javorový sirup

Mléko lehce zahřejeme, vmícháme sušené droždí, lžíci cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Poté vmícháme zbylou mouku, vajíčko, špetku soli a vanilkový cukr a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Mezi tím si připravíme omáčku. Maliny v kastrůlku rozehřejeme, přidáme cukr a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tvaroh smícháme s cukrem a smetanou. Když je těsto vykynuté, rozpálíme olej či lívanečník a smažíme jednotlivé lívanečky, pak jen promažeme krémem a zalijeme omáčkou❤️

in Česká, Jaro, Léto, Ovocné dezerty, Snídaně # kynuté lívance, livance

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse