No je možný, že jsem až teď objevila kouzlo kynutých lívanců?😍 zbyly mi poslední dva sáčky sušenýho droždí, tak jsem je musela vyzkoušet 💕 zkoušela jsem i stejný poměry s kypřícím práškem, byly teda taky dobrý, ale kynutý jsou kynutý no😁 ale pokud vám už droždí došlo, tak ho zkuste nahradit tim práškem😁 dělala jsem k nim malinovou omáčku a pak jen vanilkový tvaroh (který fakt s tím @amylonka cukrem chutná jako pribináček🙈), zalila sirupem a hotovo❤️ karanténa se totiž na takovýhle pomalý snídané skvěle hodí😁 jo a toto krásné nádobí mám v rámci spolupráce s @bellarosecz 🌸
Na 4 porce budete potřebovat:
- 250 ml mléka
- vajíčko
- 1 sáček sušeného droždí
- 150 g hladké mouky
- lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr (mám nejraději Amylon @amylonka )
- špetka soli
Na náplň:
- 200g mražených malin
- lžíce moučkového cukru
Na tvaroh:
- 350 g měkkého tvarohu
- Lžíce smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- + olej na smažení
- + javorový sirup
Mléko lehce zahřejeme, vmícháme sušené droždí, lžíci cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Poté vmícháme zbylou mouku, vajíčko, špetku soli a vanilkový cukr a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Mezi tím si připravíme omáčku. Maliny v kastrůlku rozehřejeme, přidáme cukr a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tvaroh smícháme s cukrem a smetanou. Když je těsto vykynuté, rozpálíme olej či lívanečník a smažíme jednotlivé lívanečky, pak jen promažeme krémem a zalijeme omáčkou❤️