• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

KYNUTÉ KOBLIHY

17 března, 2020

Tak když je dneska přidávají všichni, tak já taky!😁 Je Tučný čtvrtek, takže koblížky jsou jasná volba😍 tyhle jsem dělala pro @kosik.cz ❤️ jsou z podmáslí a krásně měkoučké, tak vyzkoušejte a uvidíte! Naplnila jsem je klasikou marmeládou, používám buď domácí a nebo @lepsinezdzem, protože jsou krásně husté a bez přidaného cukru😍 kdo taky dneska dělal?

Na 15 koblížků budete potřebovat:
🍩150 ml podmáslí
🍩90 ml vody
🍩55 g másla
🍩1 vajíčko
🍩520 g hladké mouky
🍩60 g krupicového cukru
🍩Špetka soli
🍩10 g čerstvého droždí
🍩150 g marmelády

+ cca 200 ml oleje na smažení

+ cukr na obalení

Nejprve si odměříme všechny suroviny a začneme s přípravou kvásku. Podmáslí společně s vodou si ohřejeme, aby byla směs vlažná, přidáme droždí, lžíci cukru a lžíci mouky a řádně promícháme. Kvásek necháme vzejít na teplém místě asi 10 minut. Ve vedlejší míse si smícháme zbylou mouku, cukr a sůl. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme rozpuštěné máslo, vajíčko i kvásek. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, pokud se stále lepí, můžeme přidat ještě trochu mouky. Těsto poté přesuneme na pomoučněnou pracovní plochu a ručně či v robotu hněteme dalších 5 minut. Těsto přesuneme zpět do mísy a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu či do té doby, než těsto nezdvojnásobí svůj objem. Když máme těsto nakynuté, přesuneme ho opět na linku či válek a lehce prohněteme, poté ho rozdělíme na 15 přibližně stejných dílků. Připravíme si pečící papír, ten nastříháme na 15 čtverečků o velikosti větší, než budou vytvarované koblížky. Z každého dílku vytvarujeme koblížek a položíme ho na připravený čtvereček. Tento krok děláme proto, aby se nám koblížky nepřilepily k lince a lépe se nám dávaly do rozpáleného oleje. Když máme vytvarované koblížky, necháme je dalších 45 minut vykynout. Když jsou již nakynuté, můžeme rozpálit olej. Ten zahřejeme na teplotu 180 stupňů a můžeme začít smažit. Vždy vezmeme koblížek i s pečícím papírem a opatrně ho z papíru vyklopíme přímo do oleje. Každý koblížek osmažíme 2 minuty z každé strany, poté ho přesuneme na talíř vystlaný ubrousky, abychom z něj odstáli přebytečný olej. Každý koblížek necháme okapat, poté ho obalíme v krupicovém cukru.
Když máme všechny koblížky nasmažené, necháme je vychladnout. Poté v každém koblížku uděláme ze strany vařečkou či nožem díru a pomocí cukrářského sáčku je naplníme marmeládou. Před podávám je můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

in Česká, Dorty a koláče, Jaro, Ostatní dezerty, Velikonoce, Zákusky, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse