• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Kynuté buchty s ořechovou náplní

31 března, 2022

Kdo by nemiloval kynuté buchty🤤

Jaká je vaše nejoblíbenější náplň? Já mám nejradši klasiku tvaroh, ale tyto ořechové jim pěkně šlapou na paty🤩

Mějte krásný večer❤️

Na těsto:
•240 g mléka
•70 g změklého másla
•500 g hladké mouky
•pytlík sušeného droždí
•80 g krupicového cukru
•žloutek
•2 lžíce rumu
•3 g soli
Na ořechovou náplň:
•65 g moučkového cukru
•160 g mléka
•100 g mletých vlašských ořechů
•50 g dětských piškotů
•2 lžíce rumu
Na dokončení:
•70 g másla
•2 lžíce rumu
Odměříme si suroviny a začneme s přípravou kvásku. Mléko si lehce ohřejeme, přidáme droždí, lžíci mouky a cukru, promícháme a necháme na teplém místě pod utěrkou vzejít kvásek, trvá to asi 5 až 10 minut. V míse smícháme zbylou mouku, cukr, sůl, žloutek, změklé máslo a rum. Nakonec přidáme vzejitý kvásek. Veškeré suroviny pomocí robotu či ručně vypracujeme do hladkého a lehce lepivého těsta, v robotu to trvá okolo 10 minut. Nyní těsto přikryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.
Mezi tím si připravíme náplň. Mleté ořechy smícháme s mlékem a cukrem a přivedeme k varu. Vaříme pouze okolo 2 minut, poté odstavíme z plotny a necháme lehce vychladnout. Přidáme najemno rozmixované piškoty
Když je těsto hezky nakynuté, rozpustíme si 70 g másla a dáme prozatím stranou. Připravíme si pekáček o rozměrech cca 35×25 cm vymazaný máslem. Těsto vyklopíme na lehce pomoučněnou pracovní plochu a lehce ho prohněteme. Nyní celé těsto zvážíme, mělo by vážit okolo 950–1000 g. Z těsta nyní vytvoříme 12 stejně velkých dílů o hmotnosti okolo 80 g. Z každého dílku uděláme kuličku, tu poté rozplácneme na placičku, přidáme lžíci náplně a zabalíme jako měšec, poté ji celou pomocí mašlovačky potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáčku, mezi jednotlivými buchtami necháme malé mezery. Když máme pekáček plný, necháme buchty ještě 20 minut vykynout, poté přesuneme do rozpálené trouby na 180 stupňů a pečeme cca 40-45 minut. Mezi tím, co se nám buchty pečou, si smícháme zbylé rozpuštěné máslo s rumem. Když jsou buchty upečené, ihned po vyndání je řádně potřeme směsí rumu a necháme zcela vychladnout. Poté pocukrujeme a podáváme.

in Buchty a bábovky, Česká, Dorty a koláče, Ořechy a karamel

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse