• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

KLASICKÝ PERNÍK

10 března, 2020

Tak jak jste přežili začátek týdne?❤️Dlužím vám pár receptů, vím😁ale než se k tomu dostanu a sepíšu je, můžete si zatím udělat tenhle rychlý perník, který se skvěle přes týden hodí, když se vám nechce dělat nic složitého😍
Suroviny na plech 30×20:
250 g hladké mouky
20 g kakaa
90 g krupicového cukru
Lžička prášku do pečiva
Lžíce perníkového koření
300 ml mléka
100 ml oleje
2 vajíčka
2 lžíce marmelády
200 g ricotty
100 g tvarohu
20 g moučkového cukru
10 g bebe sušenek
Troubu předehřejeme na 180 a plech 30×20 vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme sypké suroviny – tedy hladkou mouku, kakao, krupicový cukr, prášek do pečiva a perníkové koření. Ve vedlejší míse smícháme mléko, vajíčka, olej a 2 lžíce marmelády. Nakonec smícháme sypké suroviny se směsí mléka. Těsto přelijeme na plech a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 40 minut, ještě zkusíme do perníku píchnout párátkem, zda je zcela upečený. Poté ho necháme zcela vychladnout. Mezi tím si připravíme krém – ricottu, tvaroh a moučkový cukr smícháme a rovnoměrně perník pomažeme. Posypeme rozdrobenými sušenkami

    in Buchty a bábovky, Česká, Čokoládové dezerty, Dorty a koláče, Ostatní dezerty, Podzim, Zima

    Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
    made by soulmuse