• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

JEDNODUCHÝ JABLEČNÝ KOLÁČ

16 dubna, 2020

Už dlouho se mi nestalo, abych něco nafotila a hned to postovala, většinou mám totiž v záloze tak 10 fotek, ale tenhle jednoduchý jablečný koláč vám musím ukázat hned!
Na jednu formu 26 cm:

  • 80 g rozpuštěného másla
  • 3 vajíčka
  • 120 g třtinového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 6 jablek
  • lžička prášku do pečiva
  • 30 g škrobu
  • 2 lžíce mléka
  • špetka soli
  • lžička vanilkové pasty

+ moučkový cukr na posypání

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 a formu vymažeme máslem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na větší kostičky. Vajíčka společně s cukrem vyšleháme do nadýchané pěny. Ve vedlejší míse smícháme mouku, kypřící prášek, škrob a sůl. K vajíčkům přidáme mléko, rozpuštěné máslo a vanilkovou pastu a postupně zašleháváme směs sypkých surovin. Nakonec do těsta pouze stěrkou zamícháme pokrájená jablka, nalijeme ho do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Raději ještě vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout ve formě, poté pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Dobrou chuť!

in Buchty a bábovky, Česká, Dorty a koláče, Jaro, Léto, Ovocné dezerty, Podzim

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse