• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Jednoduché domácí kremrole

6 května, 2022

Kdo tady miluje kremrole?🤩

Zkuste si je připravit i doma, s tímhle jednoduchým receptem je zvládne naprosto každý, tak si ho určitě uložte❤️

Na 15 velkých kremrolí budete potřebovat:

•350 g hladké mouky
•250 g másla + na pomazání trubiček
•2 žloutky
•100 g smetany ke šlehání
•45 g krupicového cukru
•špetka soli
+ 1 vajíčko na potření
Na krém:
•6 bílků – cca 180 g
•240 g krupicového cukru
•Lžíci vanilkové pasty nebo lusk

Postup:
Do velké mísy nebo mísy od robota prosejeme mouku, pak přidáme cukr a sůl a na kousky nakrájené máslo a vypracujeme drobenku. Nyní přidáme žloutky a smetanu ke šlehání a v robotu či ručně vypracujeme hladké vláčné a lehce lepivé těsto, obalíme potravinářskou fólií a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Trubičky pomažeme lehce máslem. Odpočaté těsto rozválíme na lehce pomoučněném povrchu cca na 0,3 cm tlustý čtverec o rozměru asi 50×50 cm a rozkrájíme ho na proužky široké asi 3-4 cm, záleží všek na velikosti trubiček, které máte. Vždy si vezme jeden proužek a natočíme ho na kovové trubičky, jednotlivé otočky by se měli lehce překrývat tak, jak to vidíte na fotce. Konec proužku vždy přimáčkneme k těstu, aby se od něj neoddělil.

Připravené kremrole dáme odpočinout do lednice na 40 minut, těsto totiž musí být opět studené, než půjde do trouby. Jakmile jsou již odleželé a opět ledové, předehřejeme troubu na 180 °C a velký plech vyložíme pečícím papírem. Kremrole potřeme prošlehaným vajíčkem, vyskládáme je na plech a pečeme dozlatova. Trvá to cca 20 minut.

Když kremrole lehce vychladnou, opatrně z nich vyndáme trubičky a mezitím se vrhneme na krém. Do tepluvzdorné velké mísy na šlehání nasypeme cukr, poté přidáme bílky a za stálého míchání metličkou pomalu zahříváme ve vodní lázni. Směs musíme opravdu neustále míchat, jinak by se bílky uvařily, a to přesně my nechceme.

Směs začne asi po 5 minutách houstnout. Stále metličkou šleháme, než bílky zcela nezbělají, nenapění se a nezhoustnou, trvá to dalším asi 5 minut. Cukrové krystalky by se ve směsi měly zcela rozpustit, to poznáme tak, že když promneme trochu bílků mezi prsty je směs hladká a velmi lepkavá.

Pokud máme doma potravinový teploměr, směs by měla dosáhnout 71°C.

Když je bílková směs již opravdu bílá a hustá, vyjmeme mísu z vodní lázně začneme na střední otáčky v robotu či ručním šlehačem šlehat. Šleháme cca 10 minut, dokud není sníh i šlehací mísa opět studená. Sníh by měl být krásně lesklý, tahavý, a tak hustý, že ani nelze oklepat z metličky. Pokud je vodový a měkký, nebyl dostatečně zahřátý. Nakonec přidáme vanilku. Připravený sníh přesuneme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a vychladlé kremrole naplníme. Nakonec můžeme pocukrovat moučkovým cukrem a podáváme.

in Česká, Jaro, Ostatní dezerty, Sušenky a drobné dezerty, Uncategorized, Zákusky

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse