• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Kuchařka
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Podle druhu
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Spolupracuj se mnou
  • o mně
  • kontakt
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný sladkých receptů

JAHODOVÉ DORTÍČKY

18 března, 2020

Tak jak se všichni máte? Současná situace není sice nejlepší, ale věřím, že bude zase dobře☀️ Vím, že recept na tyhle dortíčky vám slibuji už déle, ale konečně jsem ho sepsala! Je to rychlý a mega dobrý a to je to hlavní!😁 a ještě vypadají naprosto krásně! Je to klasické piškotové těsto se šlehačkou a jahodami, zkrátka nic složitého❤️ Pokud nemáte takovou malou formičku, nezoufejte! Můžete udělat jednoduše piškot na plech a kolečka vykrojit třeba skleničkou a ze zbytků udělat třeba dezert do skleničky🌸 ta má je z @butlerscz
Na dvě formičky o průměru 12 cm budete potřebovat:
Na piškoty:
🍓2 vajíčka
🍓70 g polohrubé mouky
🍓60 g moučkového cukru
🍓100 g jahod
🍓180 ml smetany ke šlehání
🍓2 lžičky marmelády

+ moučkový cukr dle chuti

Nejdříve připravíme piškot. Troubu předehřejeme na 170 a dvě formičky vymažeme máslem (pokud nemáte formičky, tak plech vyložíte pečícím papírem) Žloutek oddělíme od bílku, ke žloutku přidáme 2/3 cukru a vyšleháme do světlé pěny, poté dáme prozatím stranou. Ve vedlejší míse vyšleháme bílky se zbylou 1/3 cukru do tuha, pak sníh přidáme k vyšlehaným žloutkům a opatrně zamícháme jen lehkým podebíráním, aby nám sníh nespadl. Poté opět opatrně po lžících zamícháváme mouku, dokud nemáme hladké těsto. To pak přesuneme do formiček a pečeme v předehřáté troubě okolo 12 minut. Těsto by mělo být lehce hnědé a nafouklé, poté necháme vychladnout. Když je piškot vychladlý, prořízneme ho. Šlehačku s cukrem dle chuti vyšleháme, jahody rozpůlíme a můžeme dortíky sestavit. Spodní část piškotu pomažeme marmeládou, poté rozprostřeme jahody po okraji spodku dortíku a vnitřek lžící či cukrářským sáčkem naplníme šlehačkou. Poté jen přiklopíme druhou půlkou, ozdobíme šlehačkou a jahodou, pocukrujeme a máme hotovo!❤️

in Dorty a koláče, Jaro, Léto, Ovocné dezerty, Velikonoce, Zákusky

Instagram

Můžete mě sledovat také na Instagramu
2022 © Lžička Cukru
made by soulmuse