• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

JAHODOVÉ DORTÍČKY

18 března, 2020

Tak jak se všichni máte? Současná situace není sice nejlepší, ale věřím, že bude zase dobře☀️ Vím, že recept na tyhle dortíčky vám slibuji už déle, ale konečně jsem ho sepsala! Je to rychlý a mega dobrý a to je to hlavní!😁 a ještě vypadají naprosto krásně! Je to klasické piškotové těsto se šlehačkou a jahodami, zkrátka nic složitého❤️ Pokud nemáte takovou malou formičku, nezoufejte! Můžete udělat jednoduše piškot na plech a kolečka vykrojit třeba skleničkou a ze zbytků udělat třeba dezert do skleničky🌸 ta má je z @butlerscz
Na dvě formičky o průměru 12 cm budete potřebovat:
Na piškoty:
🍓2 vajíčka
🍓70 g polohrubé mouky
🍓60 g moučkového cukru
🍓100 g jahod
🍓180 ml smetany ke šlehání
🍓2 lžičky marmelády

+ moučkový cukr dle chuti

Nejdříve připravíme piškot. Troubu předehřejeme na 170 a dvě formičky vymažeme máslem (pokud nemáte formičky, tak plech vyložíte pečícím papírem) Žloutek oddělíme od bílku, ke žloutku přidáme 2/3 cukru a vyšleháme do světlé pěny, poté dáme prozatím stranou. Ve vedlejší míse vyšleháme bílky se zbylou 1/3 cukru do tuha, pak sníh přidáme k vyšlehaným žloutkům a opatrně zamícháme jen lehkým podebíráním, aby nám sníh nespadl. Poté opět opatrně po lžících zamícháváme mouku, dokud nemáme hladké těsto. To pak přesuneme do formiček a pečeme v předehřáté troubě okolo 12 minut. Těsto by mělo být lehce hnědé a nafouklé, poté necháme vychladnout. Když je piškot vychladlý, prořízneme ho. Šlehačku s cukrem dle chuti vyšleháme, jahody rozpůlíme a můžeme dortíky sestavit. Spodní část piškotu pomažeme marmeládou, poté rozprostřeme jahody po okraji spodku dortíku a vnitřek lžící či cukrářským sáčkem naplníme šlehačkou. Poté jen přiklopíme druhou půlkou, ozdobíme šlehačkou a jahodou, pocukrujeme a máme hotovo!❤️

in Dorty a koláče, Jaro, Léto, Ovocné dezerty, Velikonoce, Zákusky

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse