• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Kuchařka
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Podle druhu
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Spolupracuj se mnou
  • o mně
  • kontakt
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný sladkých receptů

JAHODOVÁ ZMRZLINA

31 října, 2019

Jahodová zmrzlina

Doba přípravy 100 minut + mrznutí

Suroviny:

·         1,5 kg jahod

·         1 plechovka kondenzovaného mléka

·         Lžíce moučkového cukru

·         500 ml smetany na šlehání

Postup: 

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, jahody umyjeme a očistíme a položíme do hlubšího pekáčku. Ten vložíme do předehřáté trouby a pečeme jahody 50 minut, aby nám pustily šťávu, poté necháme zcela vychladnout. Když jsou jahody studené, tak je spolu s veškerou šťávou rozmixujeme, můžeme nechat i nějaké větší kousky. Poté přidáme plechovku kondenzovaného mléka a lžíci cukru a pořádně promícháme. Nakonec si v míse vyšleháme 500 ml smetany na šlehání, přidáme ji k jahodové směsi a opět promícháme. Takto hotovou zmrzlinu přelijeme do vzduchotěsné nádoby a umístíme do mrazáku. Po 9 hodinách by měla být zmrzlina již zcela zmrzlá. 

in Jaro, Léto, Ostatní dezerty, Ovocné dezerty # jahody, zmrzlina

Instagram

Můžete mě sledovat také na Instagramu
2022 © Lžička Cukru
made by soulmuse