• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Jablečný crumble

14 října, 2024

Jablečný crumble musíte vyzkušet. Je zároveň jemný a křupavý. Nejraději ho podávám ještě teplý v kombinaci se studenou zmrzlinou. Tento skvělý a jednoduchý podzimní dezert dezert doporučuji všemi deseti, jablečné dezerty jsou mé oblíbené.

Na formu o průměru 25 cm potřebujete:

Na drobenku:

  • 100 g studeného másla
  • 70 g ovesných vloček
  • 45 g mandlových plátků
  • 80 g třtinového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • lžíci vanilkového extraktu

Na náplň:

  • 6 velkých jablek
  • 20 g vody
  • lžičku vanilkové pasty
  • 50 g třtinového cukru
  • lžíci mleté skořice
  • lžičku škrobu
  1. Troubu předehřejte na 180 C° a koláčovou formu o průměru 25 cm lehce vymažte máslem. Začněte s přípravou drobenky. V míse smíchejte ovesné vločky, mandlové plátky, mouku a třtinový cukr. Přidejte na kostky pokrájené máslo a vanilkový extrakt a vypracujte drobivé těsto. Dejte prozatím stranou.
  2. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky či kostky. Smíchejte je s vodou, vanilkovou pastou, třtinovým cukrem, skořicí a škrobem. Přesuňte do formy a posypte připravenou drobivou směsí. Vložte do předehřáté trouby na 40 minut. Během pečení crumble kontrolujte, aby se vršek nepřipálil. Pokud by byl až moc hnědý a jablka stále tuhá, přikryjte ho alobalem a pečte dále. Správně upečený crumble má být na vrchu křupavý a ovoce měkké, šťavnaté a plné chuti.
  3. Hotový crumble nechte pouze pár minut vychladnout a podávejte ještě teplý například s vanilkovou zmrzlinou. 

in Dorty a koláče, Ořechy a karamel, Ovocné dezerty, Podzim # jablka

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse