• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Houbová polévka

3 ledna, 2024

Houby pro mě neodmyslitelně k podzimu patří a už odmala je miluju.

Vyzkoušela jsem také novou pastu Podravka Natur a jsem moc mile překvapená. Neobsahuje žádný palmový tuk, éčka, glutamáty, zkrátka nic špatnýho. Je to naopak super jednoduchý a hlavně rychlý způsob, jak dochutit pokrmy bez dalšího krájení.

Na 4 porce potřebujete:

  • 600 g lesních hub
  • 600 ml masového či zeleninového vývaru
  • 30 g másla
  • lžíci olivového oleje
  • velkou cibuli
  • 100 g slaniny
  • 25 g hladké mouky
  • lžičku a půl sladké papriky
  • hrst hladkolisté petržele
  • 8 snítek tymiánu
  • 2 lžičky česnekové pasty Podravka Natur
  • 150 g smetany ke šlehání

Houby pokrájejte na tenké plátky, cibuli na drobné kousky a plátky slaniny na tenké nudličky. Rozpalte velký hrnec, následně přidejte máslo a olej. Do horkého hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte zesklovatět. Přidejte slaninu a upečte dozlatova, následně přidejte pokrájené houby a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou houby zcela hotové. Přidejte sladkou papriku, lístky tymiánu, osolte, opepřete a zaprášejte moukou. Promíchejte a opékejte další minutu, následně přilijte vývar a přiveďte k varu. Mírně vařte za občasného promíchání 15 minut bez pokličky, pokud je polévka až příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru či vody.

Do hotové polévky přidejte pokrájenou petrželku, smetanu a Podravka česnekovou pastu, a ještě minutku povařte. Naservírujte na talíře, můžete přidat nasekanou petrželku či microgreens na ozdobu. Dobrou chuť!

in Česká, Léto, Podzim, Slané

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse