Houby pro mě neodmyslitelně k podzimu patří a už odmala je miluju.
Vyzkoušela jsem také novou pastu Podravka Natur a jsem moc mile překvapená. Neobsahuje žádný palmový tuk, éčka, glutamáty, zkrátka nic špatnýho. Je to naopak super jednoduchý a hlavně rychlý způsob, jak dochutit pokrmy bez dalšího krájení.
Na 4 porce potřebujete:
- 600 g lesních hub
- 600 ml masového či zeleninového vývaru
- 30 g másla
- lžíci olivového oleje
- velkou cibuli
- 100 g slaniny
- 25 g hladké mouky
- lžičku a půl sladké papriky
- hrst hladkolisté petržele
- 8 snítek tymiánu
- 2 lžičky česnekové pasty Podravka Natur
- 150 g smetany ke šlehání
Houby pokrájejte na tenké plátky, cibuli na drobné kousky a plátky slaniny na tenké nudličky. Rozpalte velký hrnec, následně přidejte máslo a olej. Do horkého hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte zesklovatět. Přidejte slaninu a upečte dozlatova, následně přidejte pokrájené houby a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou houby zcela hotové. Přidejte sladkou papriku, lístky tymiánu, osolte, opepřete a zaprášejte moukou. Promíchejte a opékejte další minutu, následně přilijte vývar a přiveďte k varu. Mírně vařte za občasného promíchání 15 minut bez pokličky, pokud je polévka až příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru či vody.
Do hotové polévky přidejte pokrájenou petrželku, smetanu a Podravka česnekovou pastu, a ještě minutku povařte. Naservírujte na talíře, můžete přidat nasekanou petrželku či microgreens na ozdobu. Dobrou chuť!