Mám tu další recept ve spolupráci s eshopem 4cook, kde můžete nají tyhle krásný skleničky nejen na pivo nebo na koktejly, ale skvěle se hodí i na dezerty, ne? Nevím jak vy, ale já v létě nemám moc chuť na nějaké těžké dezerty, takže takovýhle dezert je pro mě naprosto ideální! Zkoušeli jste ho už někdy? Je to skoro bez práce a zaručuji Vám, že bude určitě všem chutnat!
Na 4 porce:
- 2 bílky
- 120 g krupicového cukru
- 350 g smetany ke šlehání
- 300 g lesních borůvek
- 150 g ostružin
- 150 g kanadských borůvek
Začneme s přípravou pusinek. Bílky vyšleháme ručním šlehačem či robotem do polotuha, poté za stálého šlehání na maximální výkon začneme po lžících přidávat cukr. Šleháme tak dlouho, dokud cukrové krystalky zcela nezmizí a nám nevznikne hladký, lesklý a tuhý sníh, trvá to okolo 10-15 minut. V tuto chvíli předehřejeme troubu na 100 a plech vyložíme papírem. Sníh přesuneme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na plech pusinky libovolného tvaru a velikostí. Ty poté dáme sušit do trouby na 1 hodinu. Po hodině troubu pouze vypneme a necháme pusinky uvnitř dojít a vychladnout. Mezi tím si připravíme ovoce – lesní borůvky povaříme až rozvaříme, aby nám vznikla
hustá omáčka a necháme ji zcela vychladnout. Když jsou pusinky i omáčka vychladlé, vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a můžeme začít vrstvit. Začneme s vrstvou pusinek, ty můžeme v ruce lehce nadrtit. Poté nalijeme vrstvu husté omáčky, přidáme vrstvu vyšlehané šlehačky, a nakonec poklademe ostružinami a borůvkami. Poté začneme opět s pusinkami. Takto pokračujeme, dokud nemáme skleničky naplněné. Ihned podáváme. Dobrou chuť!